Μπιλ Γκέιτς για κορονοϊό: Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας - Πώς θα νικηθεί

O Μπιλ Γκέιτς, που έχει εντείνει τις προσπάθειές του να πείσει τις ΗΠΑ να αναλάβουν εντονότερη δράση προκειμένου να κερδίσουν τη «μάχη» με τον κορονοϊό, απηύθυνε ηχηρή προειδοποίηση για τους κινδύνους από την πανδημία.

Έκκληση για τήρηση της καραντίνας σε εθνικό επίπεδο απηύθυνε μέσω άρθρου του στη Washington Post την Τετάρτη ο ιδρυτής της Microsoft

Μπιλ Γκέιτς, τη στιγμή που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στις ΗΠΑ άγγιζαν τα 200.000, αριθμός που ήδη έχει ξεπεραστεί.

Το Παρατηρητήριο του Johns Hopkins, συγκεκριμένα, καταγράφει πως αυτή την ώρα (17:30, ώρα Ελλάδος) τα κρούσματα ανέρχονται στα 216.768 και οι θάνατοι στους 5.137, εκ των οποίων τουλάχιστον 1.374 αφορούν στην πόλη της Νέας Υόρκης, δίχως να λογαριάζονται τα δεδομένα από την υπόλοιπη ομώνυμη πολιτεία.

Ο δισεκατομμυριούχος προτρέπει εκ νέου να σταματήσουν όλες οι δραστηριότητες παντού στην παρέμβασή του υπό τον τίτλο «Έτσι θα κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο έναντι του COVID-19», και έθεσε τρεις άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να στηριχθεί η «μάχη» κατά της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρώτος εξ αυτών είναι ακριβώς η «παύση» των δραστηριοτήτων σε όλη την επικράτεια, ο δεύτερος η αύξηση των διαγνωστικών ελέγχων, με τους εργαζόμενους του τομέα δημόσιας υγείας να τίθεται πρώτοι στη σειρά, και, τρίτον, η «υιοθέτηση μιας προσέγγισης που θα στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα για την ανάπτυξη θεραπειών και ενός εμβολίου».

«Παρά την παρότρυνση των ειδικών δημόσιας υγείας, ορισμένες πολιτείας και κομητείες δεν έχουν ‘κλείσει’ τελείως. Σε ορισμένες πολιτείες, οι παραλίες είναι ακόμη ανοιχτές στο κοινό, σε άλλες τα εστιατόρια ακόμη σερβίρουν τον κόσμο», επισημαίνει ο ίδιος. Όμως «αυτή είναι η ‘συνταγή’ της καταστροφής. Όσο ο κόσμος μπορεί να ταξιδεύει από πολιτεία σε πολιτεία, το ίδιο κάνει και ο κορονοϊός. Οι αρχές της χώρας πρέπει να είναι σαφείς: Αναστολή δραστηριοτήτων σημαίνει ότι ‘κλείνουν’ τα πάντα και παντού».

Σε άλλο σημείο του άρθρου του ο Γκέιτς σημειώνει πως η ανάπτυξη ενός εμβολίου είναι «το ήμισυ της προσπάθειας για να κερδηθεί η μάχη», υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να φτιαχτούν και οι εγκαταστάσεις που θα παρασκευάσουν τα «δισεκατομμύρια» των δόσεων του εμβολίου που απαιτούνται για να προστατευθεί ο πληθυσμός όλου του πλανήτη.

«Με βάση αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα από την αρχή του έτους, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι εάν λάβουμε τις σωστές αποφάσεις τώρα, και δώσουμε βάση στην επιστήμη, στα στοιχεία και στην εμπειρία των επαγγελματιών του τομέα υγείας, μπορούμε να σώσουμε ζωές και να επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα», έγραψε καταλήγοντας.

Σημειώνεται ότι ο Μπιλ Γκέιτς είναι -σύμφωνα με το Forbes- ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 101 δισ. δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας που δημιούργησε, της Microsoft, προκειμένου να επικεντρωθεί στο φιλανθρωπικό του έργο, μεταξύ άλλων.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα