Απαγόρευση κυκλοφορίας: Χρονικοί περιορισμοί και πλαφόν στα SMS στο 13033

Αυστηρότερα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοινώνονται τα επόμενα 24ωρα, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού. Χρονικός περιορισμός στις επιτρεπόμενες μετακινήσεις και πλαφόν στον αριθμό των SMS στο 13033.

Νέα μέτρα πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας, αυστηροποιώντας το υφιστάμενο πλαίσιο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το βράδυ της Τετάρτης.

Τα μέτρα αυτά, όπως σημείωσε μιλώντας

στον Τ/Σ Open, στοχεύουν να βάλουν φρένο στις καταχρήσεις και στην αλόγιστη χρήση SMS στο 13033 και όχι να περιορίσουν περαιτέρω τους συνεπείς πολίτες, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις «είναι ένα θέμα των επόμενων 2-3 ημερών το πολύ».

Εξάλλου, «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει αγκαλιάσει αυτά τα δύσκολα μέτρα, τα οποία όμως είναι απαραίτητα για να αποφύγουμε τη διασπορά του κορονοϊού», ανέφερε ο κ. Πέτσας. «Οι συνεπείς δεν είναι κορόϊδα. Θα πρέπει όλοι να μένουμε στο σπίτι. Όσοι κάνουν κατάχρηση για να είναι όλη την ημέρα έξω, θα νιώσουν σύσφιξη των μέτρων», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τα εν λόγω μέτρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «τέτοιου είδους μέτρα είναι:

να υπάρξει ένας περιορισμός στην ώρα που μπορεί να βγαίνει κανείς, δηλαδή να υπάρχει ένα δίωρο, ένα τρίωρο για μία συγκεκριμένη μετακίνηση,και ένας άλλος περιορισμός που μπορεί να μπει είναι ότι δεν μπορεί να βγαίνει κανείς για περισσότερες από 1-2 φορές για συγκεκριμένες αιτίες».

Μέτρα για τη μετακίνηση και μεταφορά επιβατών

Νωρίτερα την Τετάρτη, και «με γνώμονα την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη για τον περιορισμό της διασποράς και της διάδοσής του κορονοϊού», ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε συμπληρωματικά μέτρα για τη μεταφορά επιβατών με τα κάθε είδους μεταφορικά μέσα, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, με εγκύκλιο που υπέγραψε.

Ειδικότερα προβλέπονται τα εξής:

Για επιβατικά οχήματα μέχρι 5 θέσεις, δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ) ή ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.), επιτρέπεται η μεταφορά ενός επιβάτη. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται και η μεταφορά δεύτερου επιβάτη, εφόσον η μεταφορά εκτελείται για ιατρικούς λόγους (μεταφορά σε νοσοκομείο, ιατρικό κέντρο ή άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα).Για επιβατικά οχήματα 6 ή 7 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά δύο επιβατών.Για επιβατικά οχήματα 8 ή 9 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά τριών επιβατών.Στις ανωτέρω περιπτώσεις επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η υπέρβαση των ορίων επιβατών, μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν γονέας με τα ανήλικα τέκνα του.

Επίσης, «για όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία και τρόλεϊ Ο.ΣΥ., λεωφορεία Ο.Α.Σ.Θ., λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών και τουριστικά λεωφορεία) ή λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, συμπεριλαμβανομένης και της δημοτικής συγκοινωνίας, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% των προβλεπόμενων θέσεων του οχήματος.

Οι ανωτέρω περιορισμοί για τη μεταφορά επιβατών ισχύουν έως 31.5.2020 και δύνανται να παραταθούν, εφόσον οι έκτακτες συνθήκες το επιβάλουν», προστίθεται στη σχετική εγκύκλιο.

Παράλληλα, με άλλη εγκύκλιο που υπέγραψε ο κ. Κεφαλογιάννης, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις που διαθέτουν ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης ή Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης Ανοικτού Τύπου Αστικής Περιήγησης Πόλεων, να καταθέσουν προσωρινά την άδεια κυκλοφορίας και τις κρατικές πινακίδες των οχημάτων ιδιοκτησίας τους.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απαγόρευση, Χρονικοί, SMS, 13033,apagorefsi, chronikoi, SMS, 13033