Αντιδράσεις για τους διοικητές στα νοσοκομεία - «Εμφύλιος» και παραίτηση στη ΝΔ

Ομοβροντία πυρών από στελέχη της ΝΔ για τους διορισμούς διοικητών στα νοσοκομεία

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν στους νέους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, με ορισμένες από αυτές μάλιστα να προέρχονται από τους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.

Ειδικότερα, με αφορμή την τοποθέτηση του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Κυθήρων, Γιώργου Μεγαλοκονόμου, η προέδρος Δημ Τ.Ο. Κυθήρων της ΝΔ,

Αδαμαντία Κορώνη, υπέβαλλε την παραίτηση της, γεγονός που κοινοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, στον τοπικό ηλεκτρονικό Τύπο.

Σε σχετική επιστολή της προς τον πρόεδρο της ΝΔ, η κυρία Κορώνη αναφέρει:

«Αγαπητέ κύριε πρόεδρε

Μετά λύπης μου υποβάλλω την παραίτηση μου από πρόεδρος Δημ. Τ. Ο Κυθήρων καθώς και ως Σύνεδρος του κόμματος, με άμεση ισχύ.

Με σεβασμό στις αξίες της ΝΔ, την προσφορά μου επί δεκαπέντε συναπτά έτη τόσο ως απλός στρατιώτης αλλά και ως εκλεγμένη Προεδρος Τοπικής Οργάνωσης Κυθήρων και με γνώμονα πάντα το συμφέρον των συμπολιτών μου υποστηρίζοντας τις αποφάσεις της ηγεσίας, στην παρούσα χρονική στιγμή διαφωνώ κάθετα με την τοποθέτηση του Δοικητή του Τριφύλειου Νοσοκομείου Κυθήρων.

Ευχαριστώ δε από καρδιάς τη βάση της Νέας Δημοκρατίας και τον απλό κόσμο που αν μη τι άλλο όλα αυτά τα χρόνια με στήριξαν με την ψήφο τους τιμώντας με σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο μου όχι άλλη μία υποψήφια αλλά τον δικό τους άνθρωπο.

Με εκτίμηση

Αδαμαντία Π. Κορώνη»

«Φαντάσου τι θα είναι ο τύπος που διόρισαν!», ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη στο Facebook.

Ο Κωνσταντίνος Τσίγκας, αναπληρωτής γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, επί σειρά ετών πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Τρικάλων και ένθερμος υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη, με ανάρτησή του στο facebook μίλησε για ξεπούλημα, αχαριστία, επιβράβευση των πολιτικών γυρολόγων και bonus της γενιάς των 80plus.

H ανάρτησή του:

«Ποια αριστεία; Ζήτω η αχαριστία! Δεν αντιδικώ με τα πρόσωπα που επιλέχτηκαν για τις διοικήσεις των νοσοκομείων, όμως θλίβομαι για την επιβράβευση,από το κόμμα μου,των πολιτικών γυρολόγων και ξαφνιάζομαι από το bonus της γενιάς των 80plus…Σε μια ούτως ή άλλως μη αξιοκρατική προκήρυξη επιβλήθηκαν οι χειρότερες επιλογές.

»Άσχετα με το ποιος κατά περίπτωση επέβαλε τον όποιο διοικητή ανά την επικράτεια την ευθύνη φέρουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού που πραγματοποίησαν την επιλογή! Πιστεύω ότι τέτοιες ενέργειες είναι όχι άνοιγμα σε άλλους χώρους, αλλά ξεπούλημα των ανθρώπων που αγωνίστηκαν και για τη ΝΔ και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ειδικά».

Ο πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Αδαμούλης, έκανε λόγο για επιβράβευση του γυρολόγου.

{https://www.facebook.com/adamoulisgeorgios/posts/2303322373107508}

«Ακόμα και η προκήρυξη δεν ήταν καλή»

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων Κώστας Τρέλλης δήλωσε πως δεν ρωτήθηκε η τοπική παράταξη και πως στη συνάντηση που θα έχει στην Αθήνα την Παρασκευή με κεντρικά στελέχη της Ν.Δ θα μεταφέρει την δυσαρέσκεια που υπάρχει.

«Στην επιλογή των διοικητών δεν ρωτήθηκε ούτε η ΝΟΔΕ ούτε ο πρόεδρος της. Το βάρος της απόφασης πέφτει στην επιτροπή η οποία ήταν αρμόδια για την επιλογή. Κάποιοι αυτή τη στιγμή ‘πυροβολούν’ την ΝΟΔΕ. Εγώ θα ήθελα να πω σε αυτό, είναι καλή η ΝΟΔΕ για την επιτυχία όλων των εκλογών του ’19 και τα φέραμε όλα με επιτυχία εις πέρας, αλλά τώρα για επιλογές που δεν βαραίνουν τη ΝΟΔΕ βγαίνουν και τη χτυπάνε.

»Ακόμα και η προκήρυξη δεν ήταν καλή, δεν έθετε κάποιες δικλείδες ασφαλείας. Υπήρχαν πολλά και άξια στελέχη της ΝΔ υποψήφια για τη θέση αυτή, και εγώ θα προτιμούσα να είχε επιλεγεί κάποιος άλλος που είναι πιο κοντά στην οργάνωση. Την Παρασκευή που θα βρίσκομαι στην Αθήνα για την έναρξη του συνεδρίου, θα μεταφέρω στην κεντρική διοίκηση του κόμματος τις αρνητικές αυτές αντιδράσεις και την έντονη δυσαρέσκεια».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντιδράσεις, - Εμφύλιος,antidraseis, - emfylios