«Σαρώνει» τη Ρόδο ο «Γηρυόνης»: Πλημμύρισαν δρόμοι, διακοπές ρεύματος σε χωριά

Η κακοκαιρία σαρώνει τη Ρόδο, ορμητικά ποτάμια λάσπης μέσα σε αυλές - Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές στο νησί

Προβλήματα έχουν προκαλέσει στη Ρόδο οι ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν από το απόγευμα, με αποτέλεσμα, δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους, τόσο στην πόλη όσο και σε χωριά.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους σε πολλές περιοχές, ενώ διακοπές του ρεύματος και υπερχειλήσεις ποταμιών σημειώνονται σε σε Αρχίπολη και Λάρδο κι έχουν προκαλέσει ανησυχία σε αρκετούς κατοίκους.

Η κατάσταση

είναι δύσκολη και οι αρμόδιες υπηρεσίες συνιστούν εξαιρετική προσοχή σε όλους όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο εντός ή εκτός της πόλεως Ρόδου.

Δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει και στην Ιαλυσό ενώ ακόμη και στην πόλη της Ρόδου η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη με το νερό να έχει φτάσει στο ένα μέτρο σε κεντρικούς δρόμους, σύμφωνα με το rodiaki.gr.

{https://youtu.be/9SD3wvGbqU0}

Σύμφωνα με τη Ροδιακή, στο χωριό Λάρδος, τα λασπόνερα από τα ορμητικά νερά έχουν φτάσει μέχρι το γόνατα σε αρκετά σημεία αφού τα λιγοστά φρεάτια τα οποία ήταν στις περισσότερες περιπτώσεις φραγμένα, δεν μπορούσαν να υποδεχθούν το νερό. Πάντως αυτή την ώρα έχει διακοπεί η υδροδότηση στις οικίες, ενώ παρατηρούνται πολλά προβλήματα και στις τηλεπικοινωνίες.

{https://youtu.be/eoUJuEZAWGk}

Αυτή την στιγμή, η κακοκαιρία πλήττει τη Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την ίδια στιγμή, λόγω θυελλωδών ανέμων, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε ορισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη βόρεια Ελλάδα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Βόλος-Σποράδες, Καβάλα-Θάσος και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.

Αύριο Τρίτη, η κακοκαιρία θα πλήξει:

α. Τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι τα Δωδεκάνησα.

β. Από τις μεσημβρινές ώρες την Κρήτη, πιθανώς τις Κυκλάδες και βαθμιαία από το απόγευμα εκ νέου τα Δωδεκάνησα.

Πληροφορίες - βίντεο: Rodiaki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα