Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες λόγω καύσωνα - Τι θα γίνει με τη μετακίνηση στα νησιά

Ελεύθερη θα είναι η πρόσβαση στις οργανωμένες παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο, λόγω του καύσωνα. Πότε αναμένεται να ελευθερωθεί η μετακίνηση για τα νησιά.

Ανοίγουν το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στη χώρα, λόγω του μίνι καύσωνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι οργανωμένες παραλίες θα λειτουργούν από το Σάββατο, 16 Μαΐου.

Ήδη, όπως έχει γίνει γνωστό, από τις 18 Μαΐου ξεκινούν οι μετακινήσεις

στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη.

Αυτό σημείναι ότι η μετακίνηση θα είναι ελεύθερη για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που πέφτει φέτος στις 8 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στις 25 Μαΐου αναμένεται να ακολουθήσει το άνοιγμα όλων των νησιών, κάτι που άφησε να εννοηθεί και ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση της Τρίτης.

«Πρόθεσή μας είναι η μετακίνηση στα νησιά να επιτραπεί από τις 25 Μαΐου και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά. Μια απόφαση που θα οριστικοποιηθεί στα μέσα της άλλης εβδομάδας και με δεδομένη την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, αλλά και στα νησιωτικά μας συμπλέγματα», είπε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή, η μετάβαση στα νησιά επιτρέπεται μόνο ιδιοκτήτες και εργαζομένους επιχειρήσεων που έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους. Η μετακίνηση γίνεται μόνο με έγγραφη δήλωση των αυτοαπασχολούμενων και εφόσον πρόκειται για εργαζόμενους με έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη. 

Keywords
Τυχαία Θέματα