Ανοιχτή η κλινική Ταξιάρχαι παρά τα κρούσματα κορονοϊού - «Μέσα δεν πέθανε κανείς» λέει ο διευθυντής

Η κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι παραμένει ανοιχτή για αιμοκαθάρσεις, παρά τα κρούσματα κορονοϊού και τους θανάτους που φέρονται να προέρχονται από το νοσοκομείο. Τι δηλώνει ο διοικητικός διευθυντής του νοσοκομείου.

Ο Αλέξανδρος Κοκκινάκης, διοικητικός διευθυντής της γενικής κλινικής «Ταξιάρχαι», μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τα κρούσματα κορονοϊού και τη λειτουργία του νοσοκομείου, απ’ όπου φέρονται

να προέρχονται τουλάχιστον δύο (πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις) θάνατοι από Covid-19. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η κλινική παραμένει ανοιχτή για αιμοκαθάρσεις. Λειτουργεί μόνο η καθαρή μονάδα της κλινικής, τόνισε στον Γιώργο Παπαδάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοκκινάκης είπε: «Δεν λειτουργεί κανένα τμήμα, εκτός από την καθαρή μονάδα, του τεχνητού νεφρού. Που δεν είχε ούτε ένα κρούσμα. Αυτή δεν έχει κανένα πρόβλημα, είναι σε ξεχωριστό τμήμα».

Μιλώντας στο Open, ο κ. Κοκκινάκης δήλωσε ότι εντός του νοσοκομείου δεν πέθανε κανείς. «Μέσα στην κλινική δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός. Δεν ξέρω από τους ασθενείς που μετεφέρθησαν αν έχει αποβιώσει κανένας. Εγώ δεν το ξέρω», είπε.

Ερωτηθείς, δε, για τον ασθενή που απεβίωσε στον κλινική και μεταφέρθηκε υπό μέτρα προστασίας από κορονοϊό, ο κ. Κοκκινάκης είπε πως ο εν λόγω θάνατος δεν έχει σχέση με τον SARS-CoV-2.  

Οι δηλώσεις του στον ΑΝΤ1

Υπενθυμίζεται πως, την Πέμπτη, ο κ. Κοκκινάκης δήλωσε πως «ασθενής μηδέν», δηλαδή ο πρώτος που διαγνώστηκε με Covid-19, δεν θερμομετρήθηκε κατά την είσοδό του στην κλινική, καθώς, όπως είπε, ενδέχεται να μην μπήκε από την κεντρική είσοδο. Σήμερα, ωστόσο, σε σχετική ερώτηση που του έγινε, απάντησε ότι στην κλινική «τηρούνται όλα τα μέτρα από τις 22 Μαρτίου».

Πλέον τα κρούσματα SARS-CoV-2 που προέρχονται από την κλινική του Περιστερίου, για την οποία υπάρχει και εισαγγελική παρέμβαση, φέρονται να είναι 28: 11 εργαζόμενοι, 13 τρόφιμοι και 4 επιπλέον.  

 

Keywords
Τυχαία Θέματα