Ανδρέας Παπανδρέου: Η ονομαστική του εορτή 27 χρόνια πριν που έμεινε στην ιστορία

Ποια ήταν η εορτή του Ανδρέα Παπανδρέου που έμεινε στην ιστορία.

Ήταν λίγο πριν της πτώσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και μετά το τέλος της πολύκροτης δίκης του «Σκανδάλου Κοσκωτά» όπου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο βγήκε αλώβητος αλλά κέρδισε και τις εκλογές που ακολούθησαν τον Οκτώβριο του 1993.

Το ζεύγος Παπανδρέου

έφτασε στο Πεντελικό λίγο πριν τις 11 το βράδυ και οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Ανδρέα τι εύχεται στον εαυτό του.

Εκείνος με το γνωστό χιούμορ του απάντησε: «Αυτό είναι μυστικό» για να προσθέσει για τις ευχές που πήρε: «Πήρα πολλές και ωραίες... και αυθόρμητες, θέλω να ευχαριστήσω όλους, όσοι τηλεφώνησαν και εκφράσαν με πολλούς τρόπους τις ευχές τους».

«Στο δείπνο για την ονομαστική γιορτή του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, είχαν προσκληθεί όλοι οι γνωστοί φίλοι και συνεργάτες, ο γιος του Γιώργος Παπανδρέου και ο γιατρός κ. Κρεμαστινός» όπως αναφέρει το τότε ρεπορτάζ. Χρόνια πολλά δεν του είπαν μόνο οι καλεσμένοι αλλά και η μικρή ορχήστρα που είχε διαμορφώσει το πρόγραμμά της αναλόγως για την περίσταση.

Ως απάντηση μάλιστα των ευχών των δημοσιογράφων, ο Ανδρέας Παπανδρέου είπε «Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας, της ενημέρωσης του λαού, πιστεύω στην πολυφωνία και σε κάθε σταθμό είτε είναι πολιτικά προσκείμενος είτε όχι» για να πάρει το λόγο η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου και να ευχηθεί σε όλους όσους γιορτάζουν «Χρόνια πολλά» ενώ τραγούδησε στον Ανδρέα το «Για τη καρκιάν, τζιαι την αγκάλη του, μα το Θεό, Ούλλα χαλάλιν σου» του Μιχάλη Βιολάρη, ενώ παρά τις πιέσεις δεν αποκάλυψε τι δώρο πήρε στον Ανδρέα.

{https://youtu.be/fN9Wwye4mWg}

Keywords
Τυχαία Θέματα