Τα όνειρα του γραμματέα του ΕΛΚ

Ο Αντόνιο Λόπεθ Ιστουρίθ είναι ο γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και δεύτερος στην ιεραρχία της ευρωπαϊκής δεξιάς κάτω από τον νέο πρόεδρο Τουσκ.

Ο Ισπανός Ιστουριθ, εκ των κεντρικών στελεχών του Ισπανικού δεξιού Λαϊκού Κόμματος ήταν από τους προσκεκλημένους ομιλητές - άνοιξε τη δεύτερη μέρα των εργασιών- στο συνέδριο της ΝΔ και με την ομιλία του άλλαξε τον πολιτικό χάρτη της ΕΕ, αναδεικνύοντας ένα σενάριο που ασπάζονται πολλοί στο ΕΛΚ.

Τι είπε; Οι Σοσιαλιστές σύντομα θα εξαφανιστούν, και θα απορροφηθούν από τους Πράσινους. Οι φιλελεύθεροι θα απορροφηθούν

από τον Μακρόν. Οι συντηρητικοί θα αυτοκαταστραφούν από το Brexit που δημιούργησαν. Και τα άκρα αριστερά και δεξιά θα αυτοκαταστραφούν εσωτερικά, από την αδυναμία τους να προσφέρουν ρεαλιστικές προτάσεις στα προβλήματα που τόσο λατρεύουν να καταγγέλλουν.

Στο σημείο αυτό, αφού ανέφερε πως το ΕΛΚ είναι η μόνη ελπίδα για την Ευρώπη, πρόβλεψε συνεχείς επιθέσεις από τον τύπο για το ότι είμαστε η λογική κεντρο-δεξιά. Αυτό, φίλοι μου, δεν θα αλλάξει.

«Η δικτατορία της πολιτικής ορθότητας πάντα καταλήγει να χρησιμοποιείται εναντίων μας, και εμμέσως να στηρίζει τα αριστερά και λαϊκίστικα αφηγήματα, εκτός αν είσαι ο Μακρόν, ή ένας κρυφο-κομμουνιστής όπως ο Τσίπρας. Μπορούν να κάνουν και να λένε ό,τι θέλουν» είπε και σημείωσε το φοβερό ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν δέχτηκε επιθέσεις από τα ΜΜΕ.

«Όταν ο Μακρόν επέβαλε μεταναστευτικές ποσοστώσεις στην Γαλλία, μήπως ο τύπος του άσκησε κριτική; Όχι βέβαια. Όταν ο Τσίπρας κατέστρεψε το σύστημα υγείας της Ελλάδας, μήπως κανείς στον τύπο του άσκησε κριτική; και πάλι όχι» είπε προφανώς με μεγάλη άγνοια για το τι συνέβαινε στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα