Αμηχανία για τα 20 εκατ. και τη «ρελάνς» Μαρινάκη – Επίθεση Τσίπρα και στο βάθος αγωγές

Χωρίς κανένα σχόλιο και με έντονη αμηχανία απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε ερώτηση για τις καταγγελίες της Alter Ego του κ. Μαρινάκη για «αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομή» και την επιστροφή των διαφημιστικών κονδυλίων που έλαβε.

«Τα συγκεκριμένα Μέσα συμμετείχαν στην εκστρατεία για τον κορονοϊό και συνέβαλαν θετικά στην ενημέρωση των πολιτών. Αν τα χρήματα επιστραφούν θα πάνε στον κρατικό προϋπολογισμό», αρκέστηκε να σχολιάσει ο Στ. Πέτσας

σε ερώτηση για την απόφαση του ομίλου Β. Μαρινάκη να επιστρέψει τα χρήματα που έλαβε από το κράτος και κατά πόσο αυτά τα χρήματα θα εξεταστεί να δοθούν σε άνεργους δημοσιογράφους.

Με τον τρόπο αυτόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει την ουσία της ανακοίνωσης της Alter Ego.

Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας και η ανάδοχος εταιρία αναμένεται να βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα δικαστικών περιπετειών με μηνύσεις και αγωγές, όπως προκύπτει από τα εξώδικα που έστειλε ήδη η «Αυγή» και το «Κόκκινο», ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για προσφυγή στη Δικαιοσύνη και άλλων Μέσων αλλά και περιφερειακών Μέσων, καθώς λένε ότι δεν τηρήθηκε η πρόβλεψη του νόμου για 30% της κρατικής διαφήμισης να διοχετεύεται σε περιφερειακά Μέσα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ προχθές έδειξε ως υπεύθυνη για τη διανομή των χρημάτων της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς» την εταιρεία.

«Συγκρίνετε τι συνέβαινε στο παρελθόν, όταν από κρατικές ΔΕΚΟ δίνονταν διαφημίσεις για να στηρίζονται έντυπα. Κι εγώ το ξέρω, κι εσείς το ξέρετε, και η οικογένεια μου το ξέρει πολύ καλά. Το μόνο που θα μπορούσα να εισπράξω ως κριτική είναι ότι δεν εξηγήσαμε ότι δεν το κάναμε εμείς. Δεν είναι μαγειρεμένα τα στοιχεία. Δεν δόθηκαν με πολιτική παρέμβαση» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πάρτε πίσω τη λίστα της ντροπής και μοιράστε τα λεφτά με κριτήρια»

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τη λίστα Πέτσα και την απουσία κριτηρίων.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο πρωθυπουργός μοίρασε τα χρήματα στο πίσω γραφείο του Μαξίμου λες και ήταν χρήματα της οικογένειάς του.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Και τα μοιράσατε σε όποιον σας αρέσει χωρίς κανένα κριτήριο. 20 εκατ. ευρώ λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων, δημόσιο χρήμα. Μόνο 1% για ξεκάρφωμα σε μη φιλοκυβερνητικά μέσα. Τα υπόλοιπα χωρίς κανένα κριτήριο με μοναδικό στόχο την χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Και είχατε το θράσος προχθές να δηλώσετε ότι δεν τα μοιράσατε εσείς, αλλά η εταιρεία στην οποία τα αναθέσατε. Μόνο που ξεχάσατε να πείτε ότι είναι η ίδια εταιρεία που είχε αναλάβει την προεκλογική σας καμπάνια. Δεν ντρέπεστε κύριε Μητσοτάκη να λέτε τόσο χοντρά ψέματα στον λαό; Σε ποιον νομίζετε ότι απευθύνεστε.

Και ήρθε όμως χθες και το απόγειο της γελοιοποίησης. Ήρθε η απόφαση Μαρινάκη να σας τα γυρίσει πίσω. Τι έγινε; Δε τη κάνατε σωστά τη μοιρασιά;

Σε κάθε περίπτωση δεν είστε μόνο εκτεθειμένος αλλά και καταγέλαστος και δεν έχετε άλλη επιλογή από το να πάρετε πίσω όχι μόνο τα λεφτά που σας επιστρέφει ο Μαρινάκης, αλλά όλα τα λεφτά που μοιράσατε χωρίς ντροπή σε ΜΜΕ για να σας φιλοτεχνούν το προφίλ».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε στη συνέχεια την επιστροφή των χρημάτων και να δοθούν χρήματα με πραγματικά κριτήρια όπως είπε:

«Δεν έχετε άλλη επιλογή από το να πάρετε πίσω όχι μόνο τα λεφτά του κ. Μαρινάκη, αλλά όλα τα λεφτά, χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων που μοιράσατε σε ΜΜΕ για να σας φιλοτεχνούν το προφίλ. Να πάρετε πίσω το πρόγραμμα της ντροπής. Και με όρους διαφάνειας, αξιοκρατίας, με πραγματικά κριτήρια τους εργαζόμενους με κριτήρια την αναγνωσιμότητα, με κριτήρια την τηλεθέαση, αν θέλετε να δώσετε διαφημιστική πίτα υπάρχουν όροι που προβλέπουν διαδικασίες με διαφάνεια».

«Δεν θέλετε να δημιουργήσετε, αλλά να εκδικηθείτε», είπε, σε μία φορτισμένη παρέμβαση ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος και στην περίφημη «λίστα Πέτσα».

«Φοβάστε, παρά τα εκατομμύρια που μοιράζετε για να σας φιλοτεχνούν κυρίαρχο και άτρωτο τα ΜΜΕ», είπε. Ως εκ τούτου, ο κ.Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω «όχι μόνο τα λεφτά που σας επιστρέφει ο κ. Μαρινάκης», αλλά όλο το ποσόν που μοιράσθηκε στα μέσα ενημέρωσης και να επαναδιαθέσει με αξιοκρατικά κριτήρια. «Να πάρετε πίσω το πρόγραμμα της ντροπής. Και να τα δώσετε με κριτήρια, ίδια για όλους, για τους εργαζόμενους, την τηλεθέαση, την αναγνωσιμότητα. Και όχι μόνο σε όσους σας κάνουν αγιογραφίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα