Αλέξης Τσίπρας: Να ξαναπιάσουμε το νήμα για το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ από εκεί που το αφήσαμε τον Φεβρουάριο

Κινήσεις για να ξαναπάρει πάνω του ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχής ανανέωση των προτάσεών του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, νέο πρόγραμμα, αλλά και χρησιμοποίηση προσώπων από την κοινωνία. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ξεκινά περιοδείες και εκτός Αθηνών, μετά τις 18 Μαΐου, που αίρονται οι περιορισμοί.

«Να πιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε τον

Φεβρουάριο», συνηθίζει να λέει στους συνομιλητές του, όταν ερωτάται για το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας.
Στην Κουμουνδούρου δεν δείχνει να επικρατεί απλώς ακινησία-που εν μέρει οφείλεται και στην άτυπη εκεχειρία των κομμάτων λόγω του κορονοϊού- αλλά ταυτόχρονα δείχνουν να πληθαίνουν οι προσωπικές στρατηγικές σε πολλά επίπεδα και να στήνονται «διάφορα μαγαζάκια». Ο πρόεδρος του κόμματος, γνώστης προφανώς της κατάστασης, επιδιώκει να ξεκινήσει από εκεί που έμεινε η κατάσταση τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ξεκίνησαν τα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία και εν συνεχεία η καραντίνα. Ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο, δεν ανοίγει ακόμα τα χαρτιά μου για τις κινήσεις που θα πραγματοποιήσει προκειμένου να επιτύχει την επανεκκίνηση του μετασχηματισμού του κόμματος.

Η Κουμουνδούρου, πάντως, ετοιμάζεται να καταθέσει νέες προτάσεις για τον τουρισμό και τους μικρομεσαίους, δυο τομείς που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση, με την έμφαση να δίνεται τόσο στις ανοιχτές επιχειρήσεις, όσο και στην υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας. Στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να επικαιροποιεί συνεχώς τις προτάσεις του που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι», καθώς η κυβέρνηση, όπως τονίζουν στην Κουμουνδούρου, βαδίζουν με τη λογική «βλέποντας και κάνοντας», ενώ αλλάζουν καθημερινά και οι ανάγκες.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση, πάντως, υπάρχει για το οικονομικό επιτελείο υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, για τη δουλειά του οποίου ακούγονται ιδιαίτερα θερμά λόγια, αλλά και άλλων τομεαρχών που ασχολούνται με τα θέματα οικονομίας, όπως του Νίκου Παππά για την ανάπτυξη, της Έφης Αχτσιόγλου για τα εργασιακά, του Σωκράτη Φάμελλου για ενέργεια-περιβάλλον κοκ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, τέλος, αναμένεται να ξεκινήσει περιοδείες (όπως θα είναι αυτές την εποχή του κορονοϊού) και εκτός Αθηνών, αμέσως μετά τις 18 Μαΐου, οπότε και θα αρθούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ, Φεβρουάριο,alexis tsipras, syriza, fevrouario