Αγωνία μετά την κατάπαυση του πυρός - Φόβοι για χημική επίθεση στο Κίεβο

Ο εφιάλτης επιστρέφει στην Ουκρανία, ενώ στο Κίεβο επικρατεί αγωνία καθώς η Δύση κάνει λόγο για επικείμενη ρωσική εισβολή.Δώδεκα ώρες είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει η σημερινή (9/3) κατάπαυση του πυρός στις εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας. Στις 9 το πρωί ανοίχτηκαν ανθρωπιστικοί διάδρομοι από τόσο από τις ρωσικές όσο…

Τα φώτα στη συνάντηση Λαβρόφ - Κουλέμπα

Εν τω μεταξύ, τα βλέμματα στρέφονται στην Αττάλεια όπου την Πέμπτη θα συναντηθούν οι υπουργοί εξωτερικών της Ρωσίας και

της Ουκρανίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Ντμίτρο Κουλέμπα αντίστοιχα, με την παρουσία (πιθανώς και τη συμμετοχή) του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έφτασε στην Αττάλεια για να έχει συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο ΚουλέμπαΟ Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έφτασε στην Αττάλεια για να έχει συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα, μετέδωσαν απόψε το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο Reuters.

Αν ο Σεργκέι Λαβρόφ είναι διατεθειμένος να κάνει σοβαρή συζήτηση, μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση «διπλωμάτη προς διπλωμάτη», αλλά εάν ο Ρώσος ΥΠΕΞ «αρχίσει να αναμασάει την παράλογη προπαγάνδα που σερβίρει τελευταία, θα ακούσει αυτό που του αξίζει, την αλήθεια», δήλωσε ο Ντμίτρο Κουλέμπα. Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας επανέλαβε επιπλέον πως το Κίεβο θέλει να γίνουν απευθείας διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους προέδρους Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα