ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-2, Πρωταθλητής Ελλάδος ο Ολυμπιακός

Η νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ, τον φέρνει αγκαλιά με το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ και εξασφάλισε μαθηματικά το 45ο πρωτάθλημα Ελλάδος (εκκρεμεί η διαμάχη του με τον ΠΑΟΚ στο CAS για την υπόθεση με την Ξάνθη).

ΑΕΚ

και Ολυμπιακός παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με τον Μάσιμο Καρέρα να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει τους Ολιβέιρα, Μάνταλο και Σιμόες, αφού αποβλήθηκαν στη ρεβάνς της Τετάρτης με τον Άρη και οι Μπακάκης, Λόπες, Μπάρκα, Γαλανόπουλος είναι τραυματίες ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει στην διάθεσή του τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Ελ Αραμπί, που δεν μπόρεσε να κάνει καλό κοντρόλ και έχασε την μπάλα, μετά από την πάσα του Μασούρα. Ακόμα μία ευκαιρία χάθηκε στο 14ο λεπτό καθώς η κεφαλιά που επιχείρησε ο Ελ Αραμπί, πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα. O Φορτούνης έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όμως το σουτ που έκανε στο 19’ βρήκε στο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 35’ όμως ο Λιβάγια δεν πρόλαβε να σουτάρει καθώς ο Μπα με πετυχημένο τάκλιν έδιωξε την μπάλα από τα καρέ του Ολυμπιακού. Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης ήρθε όταν ο Μασούρας από τα αριστερά έκανε μία όμορφη σέντρα και ο Ελ Αραμπί σκόραρε με ένα υπέροχο σουτ στην κίνηση. Στο 45’ ο Καμαρά διπλασίασε τα τέρματα για τους φιλοξενούμενους, καθώς πλάσαρε με το αριστερό, λίγο πιο μπροστά από το ημικύκλιο της περιοχής.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ανεβασμένο ρυθμό και την ΑΕΚ να δημιουργεί ευκαιρίες για σκοράρισμα, όμως η καλά οργανωμένη άμυνα του Ολυμπιακού σταμάτησε όλες τις προσπάθειες. Η συνεχής πίεση όμως έφερε αποτέλεσμα στο 66’ όταν ο Σέρχιο Αραούχο μείωσε σε 1-2, καθώς μετά από ένα αποτυχημένο διώξιμο του Σα, ο παίκτης της ΑΕΚ σκόραρε από κοντά. Καμία από τις δύο ομάδες δεν έκανε επικίνδυνες επιθέσεις, έτσι ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ και πλέον εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα (εκκρεμεί η διαμάχη του με τον ΠΑΟΚ στο CAS για την υπόθεση με την Ξάνθη).

Keywords
Τυχαία Θέματα