ΗΠΑ: Μαύρος φοβόταν να περπατήσει μόνος στη γειτονιά του - Εκατοντάδες άνθρωποι του έκαναν παρέα

Εκατοντάδες άνθρωποι σε μία γειτονιά στο Τενεσί των ΗΠΑ αποφάσισαν να βαδίσουν μαζί με ένας μαύρο άνδρα αφού αυτός μοιράστηκε στο Facebook το μεγάλο του φόβο: να περπατάει μόνος στη γειτονιά του λόγω του χρώματός του.

Ο Shawn Dromgoole, 29 ετών, μεγάλωσε στη γειτονιά "12 South" στο Nashville, όπου η οικογένειά του ζούσε από το 1966 όταν η γιαγιά του αγόρασε ένα σπίτι εκεί. Παλαιότερα περιβαλλόνταν από άλλες μαύρες οικογένειες, επιχειρήσεις και κοινότητες.

Ωστόσο, 54 χρόνια έπειτα από τη μετακόμιση της γιαγιάς του στην περιοχή, ο Dromgoole δήλωσε πως ένιωθε ότι δεν μπορούσε να περπατήσει με ασφάλεια στη γειτονιά του χωρίς να αισθάνεται πως απειλείται η ζωή του.

"Χθες ένιωσα την ανάγκη να περπατήσω στη γειτονιά μου, αλλά ο φόβος του να μην επιστρέψω στο σπίτι, στην οικογένειά μου με κράτησε μέσα", έγραψε στις 27 Μαΐου, σε μια ανάρτηση στο Facebook.

"Σήμερα είχα ξανά την ανάγκη να περπατήσω. Τότε κάλεσα τη μητέρα μου και είπε ότι θα ερχόταν μαζί μου. Πήρα μαζί μου ταυτότητα και το τηλέφωνό μου, τουλάχιστον όμως περπατούσα. #ICan "tBreath # ICan'tSleep # ICan'tWalk.", συμπλήρωσε.

Μέχρι εκείνο το βράδυ, περισσότερα από 300 άτομα από τη γειτονιά του και άλλες γειτονικές κοινότητες είχαν σχολιάσει στη δημοσίευση. Όλοι του πρότειναν να περπατήσουν μαζί του.

"Δεν περίμενα πραγματικά τίποτα", δήλωσε ο Dromgoole αναφερόμενος στην ανάρτησή του . "Έκανα μια ανάρτηση απλά για να εκφράσω τον τρόπο που ένιωθα, χωρίς να ζητήσω από κανέναν να περπατήσει μαζί μου ή κάτι τέτοιο. Αλλά ένας - ένας, οι φίλοι μου σχολίαζαν λέγοντας ότι θα περπατούσαν μαζί μου. Εγώ λοιπόν απάντησα οκει, ας περπατήσουμε αύριο όλοι μαζί".

Μια μέρα μετά τη δημοσίευση, περισσότερα από 75 άτομα εμφανίστηκαν στο κάλεσμα γνωστό και ως "Walk With Shawn".

Και από τότε το κίνημα δεν έχει σταματήσει.

Ο Dromgoole έχει πραγματοποιήσει άλλες τέσσερις βόλτες στη γειτονιά του, με περίπου 300 άτομα να παρευρίσκονται σε κάθε μία από αυτές. Ένας από τους μεγαλύτερους περιπάτους προσέλκυσε περισσότερα από 800 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα