Αχιλλέας Μπέος: «Έβαλε στο μάτι» τον Αλκίνοο Ιωαννίδη - Αιτία η ύδρευση ενός χωριού

Ο Αχιλλέας Μπέος επιτέθηκε κατά του Αλκίνοου Ιωαννίδη, καθώς ο τελευταίος υποστηρίζει το χωριό Σταγιάτες στο πρόβλημα του νερού που αντιμετωπίζουν.

Ο Αχιλλέας Μπέος που είναι ο δήμαρχος Βόλου, την Δευτέρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επιτέθηκε λεκτικά στον γνωστό τραγουδιστή Αλκίνοο Ιωαννίδη, γιατί στηρίζει το χωριό Σταγιάτες ως προς το πρόβλημα της ύδρευσης που αντιμετωπίζει.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα ο δήμαρχος Βόλου έκανε μια αναφορά στους Σταγιάτες, καθώς έχουν πρόβλημα με την ιδιωτικοποίηση του νερού τους αλλά στην χλωρίωση του

νερού της πηγής τους, Κρύα Βρύση. Έτσι, ο Αχιλλέας Μπέος είπε χαρακτηριστικά πως «έρχονται αυτοί οι μπαχαλάκηδες, κάτι τύποι περίεργοι -παναγία βοήθα- που δίνουν συνεντεύξεις και λένε να κάνουμε διαβούλευση με την επιστημονική τους ομάδα. Ποιες γνώσεις έχουν;»..

Έπειτα, συμπλήρωσε πως «αυτοί είναι που δημιουργούν προβλήματα στην εξέλιξη του τόπου μας γιατί οι προηγμένες χώρες κάνουν χρόνια καύση απορριμμάτων. Ας έρθουν οι επιστήμονες τους. Εγώ αυτούς τους 40 χαβαλέδες, τους κοπρίτες, δεν τους νομιμοποιώ».

Στη συνέχεια δήλωσε ότι «είναι 40 - 50 άτομα με κάτι μαύρες σημαίες, που έχουν μάθει να κάνουν τον πού@@ με ξένο κώ@» και επιτέθηκε στον Αλκίνοο Ιωαννίδη. Χαρακτηριστικά είπε πως «έχουν κι έναν μαλ@@ εκεί που λέγεται Αλκίνοος Ιωαννίδης και τους υποστηρίζει. Επάγγελμα τραγουδιστής λέει. τι τραγουδάει δεν ξέρουμε, αλλά είναι αρνητική νότα».

Υπενθυμίζεται πως στην περιοχή Σταγιάτες, οι κάτοικοι με ψήφισμα αποφάσισαν να διαχειρίζονται μόνοι τους την υδροδότηση του χωριού τους. Επίσης, τον αγώνα τους στηρίζει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και έχει γράψει τραγούδι που αναφέρεται στο «νερό των Σταγιατών».

Μάλιστα, ο ίδιος μίλησε στην ΕΡΤ για την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό.

«Το χωριό υπάρχει εξαιτίας αυτής της πηγής, 350 χρόνια η ζωή και οι παραδόσεις των κατοίκων κινούνται γύρω από αυτό το ιερό νερό. Το συντηρούν το δίκτυο μόνοι τους με προσωπικά έξοδα και προσωπική εργασία, κάνουν τους τακτικούς χημικούς ελέγχους. Ποτέ κανείς τους δεν διανοήθηκε να το εκμεταλλευτεί οικονομικά και θα αγωνιστούν μέχρι τέλους ώστε να συνεχίζει να τρέχει ελεύθερα και για τις επόμενες γενιές», είχε πεί στη συνένταυξη που παραχώρησε.

{https://youtu.be/-LJkFrOAN4w}

Keywords
Τυχαία Θέματα