Έβρος: Ενίσχυση των συνόρων με εκατοντάδες αστυνομικούς

Ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή του Έβρου φέρεται να αποφάσισε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ..

Την ενίσχυση των συνόρων στην περιοχή του Έβρου με ομάδα αστυνομικών δρομολογεί η ΕΛ.ΑΣ. το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ειδικότερα, η «Καθημερινή» αναφέρει πως την Πέμπτη πρόκειται να μετακινηθούν προς τη συνοριακή γραμμή συνολικά 14 διμοιρίες ΜΑΤ από την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Θεσσαλία και άλλες

αστυνομικές περιφέρειες, κινητοποίηση η οποία αριθμητικά βρίσκεται κοντά στα επίπεδα του περασμένου Μαρτίου, την περίοδο δηλαδή που εκτυλίχθηκε η προηγούμενη κρίση με την Τουρκία, λόγω της μαζικής συρροής προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή.

Παράλληλα, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να ζητεί απόσπαση επιπλέον 125 αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες όλης της χώρας, προς ενίσχυση των τοπικών Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης, με συμμετοχή σε περιπολίες κατά μήκος των συνόρων, κατά την ίδια πηγή.

Στην περιοχή, εξάλλου, είναι προγραμματισμένο να παραμείνουν, μέχρι τις 6 Ιουλίου, 100 άνδρες της Frontex, ενώ πιθανότατα θα ζητηθεί και παράταση της παρουσίας τους, σύμφωνα με το CNN Greece.

Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διευκρινίζουν πάντως ότι η μετακίνηση των αστυνομικών δυνάμεων δεν συνδέεται με τις πρόσφατες εξελίξεις στον Έβρο και την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Τουρκική κινητικότητα ή «τεχνικά ζητήματα»;

Υπενθυμίζεται πως η ένταση στην περιοχή του Έβρου είναι αυξημένη τις τελευταίες μέρες, καθώς, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, «παρατηρήθηκε κινητικότητα» από τουρκικής πλευράς. Ο ίδιος, όμως, διέψευσε κάθε πληροφορία περί «κατάληψης ελληνικού εδάφους».

Ανάλογη ήταν και η χθεσινοβραδινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού, σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε συγκεκριμένα πως «τα σύνορα είναι καθορισμένα από την συνθήκη της Λωζάννης και τα πρωτόκολλα που ακολούθησαν. Η κοίτη του Έβρου μετακινείται αλλά τα σύνορα παραμένουν ίδια. Αυτά είναι τεχνικά ζητήματα και λύνονται επί τόπου».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ που συνηθίζει κατά καιρούς τις εθνικιστικές κορώνες, ιδίως όταν στην άλλη πλευρά των συνόρων υπάρχουν μετανάστες, είναι απόλυτα εκτεθειμένη από τις τελευταίες εξελίξεις που αποδεικνύουν ότι δεν έχει καμία διπλωματική και αμυντική στρατηγική απέναντι στην ολοένα και κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του, αναφερόμενος στα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα