Silver alert για τον Χαράλαμπο Αθανασίου στη Λέσβο

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολιάζεται στη Λέσβο η αφωνία του βουλευτή του νησιού και Αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου, για τις εξαγγελίες για το προσφυγικό και δη τη νέα κλειστή δομή κράτησης προσφύγων και μεταναστών που θα αντικαταστήσει τη Μόρια.

Η ιστοσελίδα stonisi.gr της Λέσβου έβγαλε... silver alert για τον κ. Αθανασίου, στηλιτεύοντας

το γεγονός ότι μία εβδομάδα μετά τις σχετικές ανακοινώσεις δεν έχει πάρει θέση για την κλειστή δομή χωριτικότητας άνω των 5.000 θέσεων που ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό, κ. Στεφανή και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στ. Πέτσα.

«Όποιος βρει τον βουλευτή, ας τον ρωτήσει τη θέση του για τη νέα δομή στη Λέσβο» αναφέρει χαρακτηριστικά το silver alert με τη φωτογραφία του Χαράλαμπου Αθανασίου.

Το θέμα των κλειστών κέντρων κράτησης για τους αιτούντες άσυλο πάντως έχει προκαλέσει το μένος τοπικών κοινωνιών και γαλάζιων παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς θεωρείται πως θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της εκάστοτε περιοχής, δεδομένου ότι η παρατεταμένη κράτηση 5.000 και 6.000 που αιτούνται άσυλο -σε αντίθεση με τις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου- σε φυλακές εκτιμάται ότι θα πυροδοτήσει σύντομα εξεγέρσεις και αναταραχή με σοβαρούς κινδύνους για τα νησιά και τις τοπικές κοινωνίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα