Playstation 5: Αυτά είναι και επίσημα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας κονσόλας

Η Sony εστίασε στον εξαιρετικά γρήγορο SSD και στον πανίσχυρο επεξεργαστή που φέρει η επόμενης γενιάς κονσόλας, χωρίς να αποκαλύψει ούτε την τιμή ούτε την ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας κονσόλας. 

Τέλος στην αγωνία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πολυαναμενόμενου Playstation 5 έβαλε η Sony, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης ο αρχιτέκτονας της κονσόλας Μάρκ Σέρνι έκανε τις επίσημες ανακοινώσεις. 

 Το Playstation 5

θα εξοπλίζεται λοιπόν μ’ έναν 8πύρηνο Zen 2 χρονισμένο στα 3.5GHz, με την πανίσχυρη GPU, με αρχιτεκτονική Custom RDNA 2, 36 Compute Units, χρονισμό στα 2,23GHz και ισχύ 10,28 TFLOPs, για τα γραφικά.

Όσον αφορά τον σκληρό δίσκο, πρόκειται για έναν Custom SSD, με χωρητικότητα 825 GB για το απλό PlayStation 5, ο οποίος θα προρφέρει 100 φορές μεγαλύτερες ταχύτητες από τις προηγούμενες κονσόλες και θα μειώσει σημαντικά τα loading screen. Επίσης, θα υπάρχει και η πιθανότητα επεκτασιμότητας με NVMe SSD Slot, αλλά και με εξωτερικό σκληρό δίσκο HDD.

Όλα τα παραπάνω θα πλαισιώνονται από μία μνήμη RAM GRDDR6 16 GB, με Interface στα 256-bit και bandwidth 448 GB/s, τη στιγμή που το Optical Drive θα είναι 4K UHD Blu-Ray.

Τέλος, παρουσιάστηκαν και οι νέες τεχνολογίες του PlayStation 5, που είναι οι Variable Rate Shading και Ray-Tracing, που θα είναι αρμόδιες για τις σκιές, την ανίχνευση ακτινών και τις αντανακλάσεις, καθώς και η Tempest 3D Audio Engine, η οποία θα προσφέρει ασυναγώνιστη τρισδιάστατη εμπειρία ήχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα