PS5: H Sony παρουσίασε το νέο χειριστήριο DualSense

Μετά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κονσόλας η Sony έδωσε στη δημοσιότητα και το νέο χειριστήριο του playstation. Οι αλλαγές και οι νέες δυνατότητες που θα προσφέρει στον χρήστη. 

Μπορεί η Sony να μην έχει αποκαλύψει ακόμα το PlayStation5, όμως αποφάσισε να παρουσιάσει το νέο χειριστήριο που θα το συνοδεύει. Το Dualsense, όπως είναι το όνομά του, έχει σύστημα απτικής ανάδρασης, έτσι ο χρήστης να αισθάνεται περισσότερο

μέρος του παιχνιδιού και τα όσα συμβαίνουν εκεί.

Για παράδειγμα αν δηλαδή ο χρήστης οδηγεί ένα αυτοκίνητο σε χωματόδρομο θα το νιώθει να τρέμει, ενώ όταν θα προσπαθεί να ρίξει με ένα τόξο, τα κουμπιά L2 και R2 θα σκληραίνουν. Αυτό συμβαίνει διότι η Sony συμπέρανε πως η αίσθηση της αφής δεν μεταφερόταν καλά με το προηγούμενο χειριστήριο.

Μία άλλη σημαντική αλλαγή θα είναι και το κεντρικό κουμπί του μενού στη μέση, όπου πλέον φαίνεται ότι θα αντικατασταθεί από ένα κουμπί με την ονομασία και εντολή «create».

Οι εικόνες κάνουν το χειριστήριο να φαίνεται πιο μεγάλο από τον προκάτοχό του αν και έχει γίνει προσπάθεια να μην αυξηθεί σε όγκο και βάρος.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα