O Μπάλλος «χόρεψε» το επιτελικό κράτος, τεράστιες καταστροφές - Απίστευτα βίντεο

Στο έλεος ακόμη ενός φυσικού φαινομένου η χώρα. Η κακοκαιρία Μπάλλος σαρώνει σχεδόν ανεμπόδιστη.Δεν έχει απομείνει να συμβεί κάτι άλλο τους τελευταίους μήνες, για να βγει το συμπέρασμα ότι το ελληνικό κράτος, εν προκειμένω το «επιτελικό», δεν είναι ικανό να αντιμετωπίσει τα καιρικά…

Τι Μοναστηράκι μετατράπηκε σε ποτάμι:

{https://www.facebook.com/Meteo.Gr/posts/4413858595318123}

Οι πολίτες παλεύουν για πολλοστή φορά να σώσουν οι ίδιοι οτιδήποτε μπορούν, πολλές φορές ρισκάροντας τη σωματική ακεραιότητά τους ή και

την ίδια τους τη ζωή. Ο κρατικός μηχανισμός ήταν και πάλι ανέτοιμος, οι εικόνες που έρχονται ώρα με την ώρα στο φως της δημοσιότητας είναι τραγικές.

Φούσκωσε ο Ιλισός:

{https://www.facebook.com/Meteo.Gr/posts/4413847608652555}

Ένα λεωφορείο βούλιαξε μέχρι τη μέση, όταν πλημμύρισε η γέφυρα στο ύψος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος:

Στην Κέρκυρα, παιδιά παρέμειναν μέσα στα σχολεία τους, με τους γονείς τους να μην μπορούν να προσεγγίσουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματά τους, κάτοικοι έχουν εγκλωβισθεί μέσα στα σπίτια τους, αυτοκίνητα παρασύρονται από τα ορμητικά νερά που σαρώνουν τους δρόμους του νησιού. Μέσα σε ένα από αυτά, βρίσκονταν άνθρωποι, των οποίων η υγεία, ευτυχώς, δεν επλήγη.

Σώθηκε 12χρονος την τελευταία στιγμή, συγκλονιστική μαρτυρία

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει τη χώρα και στα νησιά του Ιονίου πελάγους υπάρχουν πάρα πολύ σημαντικά προβλήματα.

Ένα 12χρονο παιδί σώθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς παραλίγο να πνιγεί μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Το νερό είχε φθάσει σε ύψος 2,5 μέτρων και πάλευε να κρατηθεί στη ζωή. Διασώθηκε την τελευταία στιγμή και είναι καλά στην υγεία του.

Ο αντιδήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, Αντώνης Βλάσης, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ για το μεγάλο κακό που πήγε να βρει το εν λόγω ανήλικο παιδί:

«Στα Μωραΐτικα, το σπίτι του παιδιού γέμισε νερό και ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια και ήταν μόνο το κεφάλι του έξω από αυτό. Δεν μπορούσε να προσεγγίσει κανένας εκεί, μόνο το μηχάνημα γκρέιντερ μπορούσε, διότι είχε πάρα πολύ νερό, 2 με 2,5 μέτρα νερό.

Εγώ, ένας πυροσβέστης και ο χειριστής του γκρέιντερ προσπαθήσαμε, δέσαμε με σχοινί τον πυροσβέστη, εκείνος κολύμπησε και σώσαμε το παιδάκι»:

«Πνιγόμαστε!» - Ανέβηκαν στις στέγες οι κάτοικοι

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το corfutvnews, στα Μοραΐτικα πολίτες ανέβηκαν στις στέγες των σπιτιών καθώς υπερχείλισε το ρέμα Μεσσογγή.

Αυτοκίνητα βυθίστηκαν στο νερό, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται με εκτροπές οχημάτων στην περιοχή Βρυώνη για όσους κατευθύνονται προς νότια Κέρκυρα και στη Μεσογγή για όσους κινούνται προς την κεντρική Κέρκυρα». Προβλήματα στο περιφερειακό οδικό δίκτυο σημειώνονται και στην περιοχή Κυνοπιαστών στη Μέση Κέρκυρα.

{https://youtu.be/zqa5P_jkWu4}

Στο σημείο επιχειρεί για τον απεγκλωβισμό η Π.Υ. με βαρέα οχήματα, η οποία έχει ήδη απεγλωβίσει δώδεκα (12) άτομα, ενώ αναμένεται η συνδρομή των λιμενικών αρχών με πλωτά μέσα. Αναμένεται απόφαση για διαθέσει ελικοπτέρου από τις Αρμόδιες Αρχές.

Παράλληλα, κατολίσθηση σημειώθηε στους Άγιους Δέκα- Σταυρό. Όπως αναφέρει το corfutvnews.

{https://youtu.be/OrjEpVSA2oo}

Σημειώνεται ότι κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Κέρκυρας αύριο Παρασκευή 15/10, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς, λόγω των έκτακτων συνθηκών στις οποίες έχει περιέλθει η Κέρκυρα!

Στην Κέρκυρα λειτούργησαν σχολεία και γονείς αναφέρουν πως τα παιδιά τους παραμένουν μέσα σε αυτά, καθώς οι ίδιοι αδυνατούν να τα προσεγγίσουν, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο νησί.

20 άτομα έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους

Ακόμη, σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr, η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε πως τουλάχιστον 20 άτομα έχουν εγκλωβιστεί στις περιοχές Μωραΐτικα και Μεσσογγή λόγω πλημμυρών στις οικίες τους. Συγκεκριμένα , πολλοί εξ αυτών έχουν ανέβει σε ταράτσες οικιών και αναμένουν απεγκλωβισμό. Στο σημείο επιχειρεί για τον απεγκλωβισμό η Π.Υ. με βαρέα οχήματα, η οποία έχει ήδη απεγλωβίσει δώδεκα (12) άτομα, ενώ αναμένεται η συνδρομή των λιμενικών αρχών με πλωτά μέσα. Αναμένεται απόφαση για διαθέσει ελικοπτέρου από τις αρμόδιες Αρχές.

{https://www.facebook.com/giorgio.samoilis/posts/10221410832924413}

Εν τω μεταξύ, σε ποτάμια έχουν μετατραπεί από την έντονη βροχόπτωση πολλοί δρόμοι του επαρχιακού, αλλά και εθνικού δικτύου της Κέρκυρας που κατάφεραν να διακόψουν την οδική κυκλοφορία.

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας «λόγω των υφιστάμενων καιρικών συνθηκών και κατολισθήσεων που έχουν προκληθεί, έχει διακοπεί πριν από λίγο η κυκλοφορία οχημάτων και στην επαρχιακή οδό Αγίων Δέκα προς Σταυρό, ενώ νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Γύρου Αχιλλείου και Επαρχιακή Οδό Κέρκυρας - Λευκίμμης, από την περιοχή Πέραμα ως την περιοχή Μπενίτσες.

{https://www.facebook.com/flogas.pagrakiotis/videos/405331487749419/}

Η κυκλοφορία διεξάγεται με εκτροπές οχημάτων στην περιοχή Βρυώνη για όσους κατευθύνονται προς νότια Κέρκυρα και στη Μεσογγή για όσους κινούνται προς την κεντρική Κέρκυρα». Προβλήματα στο περιφερειακό οδικό δίκτυο σημειώνονται και στην περιοχή Κυνοπιαστών στη Μέση Κέρκυρα.

Σε όλα τα «επικίνδυνα» σημεία του οδικού δικτύου έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα από την Τροχαία, ενώ από την Πολιτική Προστασία συνιστάται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες των αστυνομικών.

Την ίδια στιγμή, πλημμυρικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, περιμετρικά και στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας έχει προκαλέσει η επέλαση του «Μπάλλου», που πλήττει τις τελευταίες ώρες το νησί των Φαιάκων.

Ο όγκος του νερού και η χαμηλή ορατότητα, παρέσυραν ΙΧ αυτοκίνητο που έπεσε σε τάφρο στην περιοχή Τρία Γεφύρια, έξω από την πόλη, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν οι επιβάτες του.

{https://twitter.com/Marka2_/status/1448646900131893250}

Την ίδια ώρα κατάρρευσε τμήμα τοιχίου που περικλείει τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο, στην καρδιά της πόλης, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί, καθώς το γήπεδο ήταν άδειο.

Οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν στο νησί κατάφεραν να ξεριζώσουν δέντρο του οποίου η πτώση προκάλεσε προβλήματα στο περιφερειακό οδικό δίκτυο στην περιοχή Αγίας Αικατερίνης στη Μέση Κέρκυρα.

Παράλληλα, σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν και στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας».

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας Δημήτρης Ρούσσος «τις τελευταίες δύο ώρες δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο νησί επτά αεροπλάνα που έρχονταν από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από Αγγλία, Ιταλία και Ιρλανδία». Τα τέσσερα προσγειώθηκαν στην Αθήνα, δύο στην Πρέβεζα και ένα στο Μπράρι της Ιταλίας.

Όσον αφορά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του Λιμεναρχείου Κέρκυρας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, θα εκτελούνται, τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα, μόνο τα δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου.

Επιπλέον, χθες το βράδυ το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας απέστειλε στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών της Κέρκυρας προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα συνιστώντας τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας.

Όλα αυτά, εν όψει μιας ακόμη πιο δύσκολης συνέχειας, καθώς η κακοκαιρία «Μπάλλος» θα δυναμώνει ώρα με την ώρα. Άπαντες εύχονται να μη θρηνήσουμε θύματα. Αναρίθμητες περιουσίες, ωστόσο, ήδη αποτελούν παρελθόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
O Μπάλλος, - Απίστευτα,O ballos, - apistefta