Lidl: Η κίνηση στην Ελλάδα που φέρνει εξελίξεις στα σούπερ μάρκετ και νέα δεδομένα

Μία νέα κίνηση κάνουν τα Lidl στην Ελλάδα και φέρνουν εξελίξεις στην αγορά των σούπερ μάρκετ στη χώρα. 

Όπως έγινε γνωστό η Lidl Eλλάς και ΣIA O.E. τροποποίησε το καταστατικό της σε ό,τι αφορά τον εταιρικό σκοπό, μία κίνηση που φέρνει σημαντικές εξελίξεις στα σούπερ μάρκετ, καθώς μπαίνει σε νέες αγορές

και προϊόντα, όπως όλα δείχνουν.

Την είδηση είχε η εφημερίδα Deal news και όπως αναφέρει με βάση τις προσθήκες που έγιναν αυτός περιλαμβάνει πλέον -μεταξύ άλλων- το χονδρικό και λιανικό εμπόριο, την εισαγωγή και διακίνηση όχι μόνο των ειδών διατροφής και άλλων εμπορευμάτων, αλλά και «καλλυντικών πάσης φύσης ιατροτεχνολογικών προϊόντων και γενικής διάθεσης φαρμάκων».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ως την άνοιξη στα σούπερ μάρκετ η Lidl θέλει να προσθέσει άλλους 250 νέους «κωδικούς» στα ράφια της.

Tο ερώτημα είναι τι σκοπεύει να κάνει με τα φάρμακα η Lidl. Tα λεγόμενα ΓE.ΔI.ΦA. που περιλαμβάνουν 216 από τα συνολικά 1582 MH.ΣY.ΦA. (μη συνταγογραφούμενα φάρμακα) σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο επιτρέπεται να πωλούνται από τις «υπεραγορές τροφίμων» δηλαδή τα σούπερ μάρκετ.

Η Lidl Hellas, για το 2020 προγραμματίζει ακόμη μεγαλύτερες επενδύσεις, ύψους 160 εκατ. ευρώ. Στόχος, βεβαίως, η μεγαλύτερη ενίσχυση της παρουσίας της πανελλαδικά –με την έμφαση να δίνεται στη νησιωτική χώρα και εν γένει στους τουριστικούς προορισμούς.

Στόχος είναι τα καταστήματα το 2020 να είναι πλέον 240, ενώ ο μεσομακροπρόθεσμος στόχος της εταιρείας είναι το δίκτυό της να αριθμεί 300 σημεία πώλησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα