George Floyd: Τα τελευταία 8.46 της ζωής του - Τον πατούσαν και το τελευταίο δευτερόλεπτο

Οι New York Times για την δολοφονία του George Floyd δημιούργησαν ένα βίντεο διάρκειας 8.46 λεπτών στο οποίο καταγράφεται κάθε δευτερόλεπτο της δολοφονίας.

Για την δολοφονία του George Floyd, οι New York Times δημιούργησαν ένα αναλυτικό βίντεο, στο οποίο καταγράφεται η πορεία των αστυνομικών και οι ενέργειες τους, που οδήγησαν στη δολοφονία του Αφροαμερικανού

από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσοβίν.

Επίσης, μέχρι στιγμής οι λεηλασίες και τα επεισόδια συνεχίζονται στα Ηνωμένες Πολιτείες, με το κίνημα I can’t breathe να φουντώνει και τους νεκρούς από τις συγκρούσεις να πληθαίνουν. Την ίδια ώρα, νέες εικόνες αστυνομικής βίας ξεχειλίζουν το ποτήρι της οργής.

Ο δήμαρχος του Ντάβενπορτ και ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης έδωσαν ενημέρωσαν σήμερα για τη βία που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο δήμαρχος Μάικ Μάτσον είπε πως εξαιτίας των ταραχών το βράδυ της Κυριακής εκδόθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε ολόκληρη την κομητεία. Ζήτησε, επίσης, βοήθεια από την Εθνική Φρουρά της Αϊόβα.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάβενπορτ Πολ Σίκορσκι έδωσε τη δική του αναφορά για τα γεγονότα, αποκαλύπτοντας πως στα επεισόδια που έλαβαν χώρα πυροβολήθηκαν τέσσερα άτομα. Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν, ενώ μεταξύ των δύο τραυματιών ένας ήταν αξιωματικός της αστυνομίας. Ο Σικόρσκι είπε πως στις 3 το πρωί αστυνομικοί έπεσαν σε «ενέδρα» και πως ένας εξ αυτών τραυματίστηκε από πυρά.

Εξήγησε, δε, πως πολλοί από τους δράστες επιβιβάστηκαν σε όχημα και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη. Μέχρι σήμερα, έξι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, πάνω από 4.000 έχουν συλληφθεί, εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί, κάποιοι από πλαστικές σφαίρες με τις οποίες πυροβολούν οι αστυνομικοί.

Ο αδερφός του Φλόιντ ζητά δικαιοσύνη

Ο θάνατος του 46χρονου Αφροαμερικανού έχει προκαλέσει ανυπολόγιστο πόνο στην οικογένεια του, η οποία απαιτεί δικαιοσύνη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας ξεκαθαρίζει ότι ο αστυνομικός που γονάτισε στον λαιμό του Φλόιντ στοιχίζοντάς του τη ζωή, δεν θα έπρεπε να κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας αλλά εκ προμελέτης.

Η δολοφονία του George Floyd

Στη Μινεάπολις της Μινεσότα τη Δευτέρα (25/5) το βράδυ, ο George Floyd, θέλησε να αγοράσει ένα προϊόν σε ένα κατάστημα. Όταν, πήγε να πληρώσει αλλά τα χρήματα του δεν έγιναν δεκτά, καθώς υπήρχαν 20 δολάρια πλαστά.

Τότε αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο αμέσως τον ακινητοποίησαν και του φόρεσαν βίαια χειροπέδες, χωρίς εκείνος να αντισταθεί.

Ύστερα τον έσυραν στο δρόμο και τον έριξαν με χτυπήματα στην άσφαλτο. Ο ίδιος δεν αντέδρασε ωστόσο καθόλου και πλήθος κόσμου, μαζεύτηκε να δει τι συμβαίνει.

Οι αστυνομικοί λοιπόν, προσπάθησαν να απομακρύνουν το συγκεντρωμένο πλήθος που βιντεοσκοπούσε το περιστατικό και ήθελε να μάθει τι γίνεται.

Ταυτόχρονα, ο αστυνομικός Ντέρεκ Τσοβίν πάτησε με δύναμη και παρατεταμένα τον λαιμό του 46χρονου. Ο ίδιος φώναζε «σε παρακαλώ, δεν μπορώ να αναπνεύσω, σε παρακαλώ» και ο αστυνομικός ατάραχος κοιτούσε το συγκεντρωμένο πλήθος.

Μάλιστα, στα επίμαχα βίντεο φαίνεται πως όταν κάποιος του έλεγε να σταματήσει, εκείνος πατούσε στην άσφαλτο με περισσότερη δύναμη τον λαιμό του George Floyd.

Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει την ζωή του, ενώ όταν έφτασε ασθενοφόρο στο σημείο, φαίνεται στις κάμερες οι αστυνομικοί να κουβαλούν το σχεδόν άψυχο κορμί του Αφροαμερικανού.

Keywords
Τυχαία Θέματα