George Floyd: Η Μινεάπολις καίγεται - Ένας νεκρός

Σφοδρές ταραχές έχουν ξεσπάσει για τον θάνατο του George Floyd στη Μινεάπολις, ενώ υπάρχει ένας νεκρός, σύμφωνα με τις αρχές.

Στη Μινεάπολις συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για τον θάνατο George Floyd, ενώ οι αρχές γνωστοποίησαν ότι το πρωί της Πέμπτης ένα άτομο έχασε τη ζωή του.

Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι ένα άτομο σκοτώθηκε, καθώς πυροβολήθηκε από τον ιδιοκτήτη ενός ενεχυροδανειστηρίου, γιατί ο πρώτος προσπάθησε να το λεηλατήσει.

Παρόλα αυτά, οι αρχές κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, χημικών

και χειροβομβίδων κρότου λάμψης στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται ειρικά

Ωστόσο, μικρές ομάδες από κατοίκους έχουν κάνει χρήση μολότοφ και έχουν λεηλατήσει τα κλειστά καταστήματα.

Επίσης, πλάνα ειδήσεων που μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, έδειξαν ανθρώπους να απομακρύνονται τρέχοντας από ένα κατάστημα Target με ρούχα στα χέρια και καροτσάκια γεμάτα με κλεμμένα αγαθά, ενώ άλλες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός καταστήματος ανταλλακτικών, πυρπολήθηκαν.

«Παρακαλώ, Μινεάπολις, δεν μπορούμε να αφήσουμε την τραγωδία να δημιουργήσει περισσότερη τραγωδία», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Τζέικομπ Φρέι, νωρίς το πρωί της Πέμπτης σύμφωνα με τη The Minneapolis Star-Tribune.

Έπειτα πρόσθεσε πως «ξεφεύγει η κατάσταση. Καταλαβαίνω τον θυμό και τον πόνο, και χρειαζόμαστε τη βοήθεια των πολιτών για τη διατήρηση της ειρήνης απόψε. Τη χρειαζόμαστε για να το ξεπεράσουμε αυτό μαζί».

Η δολοφονία του George Floyd

Στη Μινεάπολις της Μινεσότα τη Δευτέρα (25/5) το βράδυ, ο George Floyd, θέλησε να αγοράσει ένα προϊόν σε ένα κατάστημα. Όταν, πήγε να πληρώσει αλλά τα χρήματα του δεν έγιναν δεκτά, καθώς υπήρχαν 20 δολάρια πλαστά.

Τότε αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο αμέσως τον ακινητοποίησαν και του φόρεσαν βίαια χειροπέδες, χωρίς εκείνος να αντισταθεί.

Ύστερα τον έσυραν στο δρόμο και τον έριξαν με χτυπήματα στην άσφαλτο. Ο ίδιος δεν αντέδρασε ωστόσο καθόλου και πλήθος κόσμου, μαζεύτηκε να δει τι συμβαίνει.

Οι αστυνομικοί λοιπόν, προσπάθησαν να απομακρύνουν το συγκεντρωμένο πλήθος που βιντεοσκοπούσε το περιστατικό και ήθελε να μάθει τι γίνεται.

Ταυτόχρονα, ο αστυνομικός Ντέρεκ Τσοβίν πάτησε με δύναμη και παρατεταμένα τον λαιμό του 46χρονου. Ο ίδιος φώναζε «σε παρακαλώ, δεν μπορώ να αναπνεύσω, σε παρακαλώ» και ο αστυνομικός ατάραχος κοιτούσε το συγκεντρωμένο πλήθος.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα