Eurovision: Live στο Youtube ο τελικός στις 16 Μαΐου

Ο τελικός της Eurovision θα μεταδωθεί live στο Youtube στις 16 Μαΐου.

Ο τελικός της Eurovision μπορεί να ματαιώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά εν τέλει θα μεταδωθεί live

στο Youtube στις 16 Μαΐου. Συγκεκριμένα οι διοργανωτές της Eurovision, μετά από απαίτηση χιλιάδων των θαυμαστών, έλαβαν την απόφαση να διοργανώσουν έναν ιστορικό online «τελικό» με τους καλλιτέχνες να τραγουδούν από το σπίτι τους, χωρίς να βαθμολογούνται. Έτσι το «μένουμε σπίτι» πυροδότησε την ιδέα να γίνει για πρώτη φορά ένας ιστορικός ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού, μέσα από online μετάδοση, με όλους τους καλλιτέχνες να τραγουδούν τα κομμάτια τους από το σπίτι τους.

Μάλιστα, θα προβληθεί μέσα από την σελίδα της Eurovision και θα μεταδοθεί από το κανάλι της, στο Youtube, ενώ θα ονομάζεται «Europe Shine A Light». Επιπλέον, ο σκοπός δε θα είναι να βαθμολογηθεί το καλύτερο κομμάτι μιας και δεν θα υπάρχει βαθμολογία, αλλά να ενωθεί όλη η Ευρώπη για δύο ώρες στο ίδιο σημείο, μέσα από τον υπολογιστή.

Το πρωτότυπο αυτό σόου επιθυμεί να φέρει στην οθόνη, εκτός από τους 41 καλλιτέχνες που θα έπαιρναν φέτος μέρος στο θεσμό, αλλά και τραγουδιστές άλλων ετών που άφησαν το στίγμα τους στο θεσμό, όλοι σε live μετάδοση από το σπίτι τους.

Επίσης, το ακριβές πρόγραμμα της βραδιάς θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών. Παρόλα αυτά είναι σίγουρο πως θα εμφανιστεί η διάσημη Ολλανδή Youtuber, Nikkie Tutorials, να ετοιμάζει το δικό της περιεχόμενο, ενώ το ότι θα γίνει διαδικτυακός τελικός, δεν αλλάζει κάτι ως προς τον προγραμματισμό της EBU να διοργανωθεί ο κανονικός τελικός του 2021 στο Ρότερνταμ.

Ακόμη, οι παρουσιάστες δεν θα αλλάξουν, αλλά θα είναι οι ίδιοι Ολλανδοί παρουσιαστές που θα παρουσίαζαν και τη φετινή Eurovision, δηλαδή οι Chantal Janzen, Edsilia Rombley και Jan Smit.

Keywords
Τυχαία Θέματα