Eurovision 2024: Η EBU απαντά γιατί επέτρεψε στο Ισραήλ να λάβει μέρος ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Παλαιστίνη

Η Eurovision 2024 παραμένει ένα «μη πολιτικό γεγονός» τονίζει η EBU ως προς τη συμμετοχή του Ισραήλ.Εδώ και περίπου δύο μήνες, δηλαδή από τότε που άρχισε ο πόλεμος στην Παλαιστίνη, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κάλεσαν την EBU (Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοράσεων) να αποκλείσει το Ισραήλ από… Δείτε αυτή τη δημοσίευση
στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

«Μη πολιτικό γεγονός η Eurovision»

Η EBU, λοιπόν, πήρε θέση στο ζήτημα μέσα από ανακοίνωσή της που δημοσιεύθηκε, την Παρασκευή (08/12), στη βελγική εφημερίδα HLN και δεν σχεδιάζει να αποκλείσει το Ισραήλ.

Χαρακτηριστικά, η EBU τονίζει: «Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι ένας διαγωνισμός για δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς από όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Είναι ένας διαγωνισμός για ραδιοτηλεοπτικούς φορείς - όχι για κυβερνήσεις - και ο ισραηλινός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας συμμετέχει στον διαγωνισμό εδώ και 50 χρόνια. Η EBU είναι ένας οργανισμός που καθοδηγείται από τα μέλη της. Τα διοικητικά όργανα της EBU - με επικεφαλής το Διοικητικό Συμβούλιο - εκπροσωπούν τα μέλη. Τα όργανα αυτά αξιολόγησαν τον κατάλογο των συμμετεχόντων και αποφάσισαν ότι ο ισραηλινός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας συμμορφώνεται με όλους τους κανόνες του διαγωνισμού. Μαζί με άλλα 36 κανάλια, μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό του επόμενου έτους».

Τέλος, επισημαίνεται ότι η EBU βασίζει την απόφασή της αυτή στη στάση άλλων διεθνών οργανισμών απέναντι στο Ισραήλ. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συμπεριληπτική στάση απέναντι στους Ισραηλινούς συμμετέχοντες σε μεγάλους διαγωνισμούς, ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision παραμένει ένα μη πολιτικό γεγονός, που ενώνει το κοινό σε όλο τον κόσμο μέσω της μουσικής», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η EBU.

{https://twitter.com/escinsiders/status/1733614558168645779}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Eurovision 2024, EBU, Ισραήλ, Παλαιστίνη,Eurovision 2024, EBU, israil, palaistini