Céline Dion: Σπάνια δημόσια εμφάνιση ύστερα από 3 χρόνια – Η μάχη της με την ασθένεια stiff person

Η Céline Dion είχε αποκαλύψει ότι πάσχει από το σύνδρομο stiff person, τον Δεκέμβριο του 2022, μέσα από ένα βίντεο που είχε αναρτήσει στο InstagramCéline Dion πραγματοποίησε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση στο Λας Βέγκας, τη Δευτέρα (30/10), ενώ δίνει μάχη με τη σοβαρή νευρολογική ασθένεια stiff person. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη The Standard, εμφανίστηκε… Δείτε
αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Canadiens de Montréal (@canadiensmtl)

Η αποκάλυψη της Céline Dion για το σύνδρομο stiff person

Υπενθυμίζεται πως η – βραβευμένη με Grammy – τραγουδίστρια έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας από τότε που ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με το σύνδρομο Moersch-Woltman, γνωστό και ως σύνδρομο stiff person.

Πρόκειται για μια αυτοάνοση και νευρολογική διαταραχή που προκαλεί δυσκαμψία στον κορμό και sτα άκρα. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δυσκαμψία στον κορμό και τα άκρα, μαζί με μυϊκούς σπασμούς, οι οποίοι έχουν επηρεάσει την ικανότητα της Dion να τραγουδά και να ερμηνεύει. Είναι γνωστό ότι επηρεάζει δύο φορές περισσότερo τις γυναίκες από ό,τι τους άνδρες και συχνά συνδέεται με άλλες αυτοάνοσες ασθένειες, όπως η λεύκη, η θυρεοειδίτιδα και ο διαβήτης.

Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι για το τι προκαλεί τη διαταραχή, αλλά οι έρευνες υποδεικνύουν ότι μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μιας ελαττωματικής αυτοάνοσης αντίδρασης στον εγκέφαλο ή στον νωτιαίο μυελό.

Η Céline Dion είχε αποκαλύψει ότι πάσχει από αυτή την ασθένεια, τον Δεκέμβριο του 2022, μέσα από ένα βίντεο που είχε αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Céline Dion (@celinedion)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Céline Dion, Σπάνια,Céline Dion, spania