Νέα προειδοποίηση Καλλιάνου για το Σάββατο: «Ανησυχητική η κατάσταση» – Πού θα βρέξει πολύ

Αναμένεται την Πέμπτη (02/11) και η έκδοση έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ.Την ανησυχία του για τον καιρό που αναμένεται να επικρατήσει το Σάββατο (04/11) σε ορισμένες περιοχές της χώρας, εξέφρασε την Τετάρτη (01/11) ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, κάνοντας λόγο για «ανησυχητική…

Η πρώτη προειδοποίηση του Καλλιάνου για την κακοκαιρία

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, ο Γιάννης Καλλιάνος είχε προειδοποιήσει για την επικείμενη κακοκαιρία, αναφερόμενος ακόμα και σε «πλημμυρικά

φαινόμενα» σε ορισμένες περιοχές.

Αναλυτικά, σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος έχει γράψει: «Καλημέρα σας και καλό μήνα! Πρέπει να ομολογήσω ότι ανησυχώ για τον καιρό του προσεχούς Σαββάτου (04/11). Οι δείκτες αστάθειας για την ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα ανεβασμένοι που σημαίνει ότι οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι τόσο ισχυρές που θα οδηγήσουν πιθανότατα σε πλημμυρικά φαινόμενα. Δεν θα βρέξει παντού με την ίδια ένταση. Για παράδειγμα, η Αττική θα είναι από τις περιοχές που θα δεχθεί πιο λίγο νερό σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

Βέβαια, ο ίδιος έχει τονίσει το εξής: «Τα πιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ αναμένεται να βρέξει στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης οι άνεμοι (νοτιάδες) θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ στα πελάγη (κυρίως στο Αιγαίο). Η κακοκαιρία αυτή θα έχει διάρκεια 24 ώρες. Σας παραθέτω τους χάρτες βροχόπτωσης για το Σάββατο (04/11 – πρωί, μεσημέρι, βράδυ και πρωί της Κυριακής 05/11), μιας και φαίνεται ξεκάθαρα με τα μοβ και τα κόκκινα χρώματα που θα είναι εντονότερες οι βροχοπτώσεις».

{https://www.facebook.com/meteo.kallianos/posts/pfbid0iPo33NeSLP8MECgWX1UCZtd5YKGuaZbvkXkdjWabBd23wdzHSJFshcvvnYBzJVnpl}

Έρχεται έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας & Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε την Τετάρτη (01/11) πως, την Πέμπτη (02/11), θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για τα επικίνδυνα μετεωρολογικά φαινόμενα, τα οποία αναμένεται να πλήξουν τη χώρα μας κατά το Σαββατοκύριακο (04-05/11).

Χαρακτηριστικά, σε σχετικές δηλώσεις του στο MEGA, ο ίδιος είπε: «Αύριο (02/11), στη μία το μεσημέρι, η ΕΜΥ θα εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού».

Πρόγνωση από την ΕΜΥ έως και την Κυριακή (05/11)

Στα δυτικά, στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις για την Πέμπτη (02/11) με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Επίσης, στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως τις πρωινές ώρες, οπότε στα κεντρικά ηπειρωτικά θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας. Ακόμα, τις βραδινές ώρες, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο – τοπικά – 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες στα δυτικά, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν λίγες βροχές, προβλέπονται από την ΕΜΥ για την Παρασκευή (03/11). Σταδιακή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη δυτική Μακεδονία, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες – πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Επίσης, τις πρωινές ώρες, στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί – κατά τόπους – ομίχλη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Πάντως, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη βαθμιαία – τοπικά – 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει τους 24 με 26 και – τοπικά – στα κεντρικά και νότια τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά στο Σάββατο (04/11), σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες – πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα αρχικά θα εκδηλώνονται στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, γρήγορα όμως θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και, από τις μεσημβρινές ώρες, βαθμιαία θα επηρεάσουν και την ανατολική νησιωτική χώρα. Από αργά το βράδυ, τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του Αιγαίου και στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη – τοπικά – 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά – πλην της Θράκης – σταδιακά οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4 με 5 βαθμούς Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά και βόρεια.

Επίσης, την Κυριακή (05/11), στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες – πιθανώς τοπικά ισχυρές, γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ο καιρός θα βελτιωθεί και μόνο στα Δωδεκάνησα θα σημειώνονται τοπικές βροχές έως το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και λίγες βροχές στα βορειοδυτικά από το απόγευμα. Πάντως, τις πρωινές ώρες, στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και, τις πρωινές ώρες, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου νότιοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και νότια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καλλιάνου, Σάββατο, Ανησυχητική, – Πού,kallianou, savvato, anisychitiki, – pou