«Το τέμπλο» – Μία ταινία για την αγάπη, την ανεκτικότητα και τη διαφορετικότητα στην ΕΡΤ3

10:19 10/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ιστορία μιας ενηλικίωσης με φόντο τις Άνδεις περιγράφει η περουβιανή ταινία «Το Τέμπλο» (Retablo), παραγωγής 2017 που μεταδίδεται την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 στις 12 τα μεσάνυχτα από την ΕΡΤ3.

Υπόθεση: Στα ψηλά βουνά του Περού, ο 14χρονος Σεγκούντο ετοιμάζεται ν’ ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του στην παραδοσιακή τέχνη του γλυπτού, το να φτιάχνει δηλαδή περίπλοκα ξύλινα κουτιά που απεικονίζουν θρησκευτικές σκηνές και σημαντικά καθημερινά γεγονότα. Ο Σεγκούντο θαυμάζει τον πατέρα του, αλλά νιώθει

ανήσυχος επειδή νιώθει ότι κουβαλάει την κληρονομιά του πατέρα του κι ότι θα μείνει για πάντα στα βουνά. Όταν ανακαλύπτει τυχαία ένα φριχτό μυστικό που κρύβει ο πατέρας του, θα έρθει αντιμέτωπος με τον τόπο του που είναι βαθιά θρησκευόμενος και συντηρητικός, και θα συνειδητοποιήσει πόσο δεμένος είναι με τον πατέρα του.

Γυρισμένο στα τοπία των Άνδεων, αυτή η ιστορία ενηλικίωσης εξερευνά το βάρος της κληρονομιάς, τα όρια της αγάπης και τα βάρη των οικογενειακών προσδοκιών καθώς και την περιπλοκότητα του ν’ αποδεχόμαστε τους γονείς μας όπως είναι.

Σκηνοθεσία: Alvari Delgado Aparicio

www.ert.gr

Keywords
Αναζητήσεις
το τεμπλο ταινια
Τυχαία Θέματα