«Μεγάλος Περίπατος» της Αθήνας: Βίντεο με την παρουσίαση του Κώστα Μπακογιάννη

Ο Κώστας Μπακογιάννης δίνει στη δημοσίοτητα και βίντεο για τον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας.

Τον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας, παρουσίασε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, και σήμερα με βίντεο στο Youtube και ανάρτηση στους λογαριασμούς στα social media μας ξαναγεί

στην... ανακαινισμένη πρωτεύουσα.

Μάλιστα, το βίντεο στο Youtube συνοδεύεται από την εξής περιγραφή:

«Ελάτε να περπατήσουμε μαζί το Έργο που θα αλλάξει την όψη, αλλά και τη λειτουργία της πόλης.

Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβίωσης και ενοποίησης του ιστορικού κέντρου, που θα δημιουργήσει διαδρομές που θα ενώνουν για πρώτη φορά τις ιστορικές γειτονιές της Αθήνας, τους παγκόσμιας εμβέλειας αρχαιολογικούς θησαυρούς της και θα επιστρέψει την πόλη στην υπηρεσία των κατοίκων και των επισκεπτών της, αλλάζοντας την καθημερινότητα τους προς το καλύτερο».

{https://youtu.be/9Arma8ITME0}

Επίσης, ο Κώστας Μπακογιάννης ανέβασε βίντεο στο Instagram, στο οποίο ο ίδιος βρίσκεται στις γραμμές του Τραμ στην Βασιλίσσης Όλγας και περιγράφει όλο το σχέδιο για τον τεράστιο πεζόδρομο που ετοιμάζεται.

{https://www.instagram.com/p/CAFmj5BF3IH/?igshid=1sensx5fifwab}

Μάλιστα, νωρίτερα στον ΑΝΤ1. ο δήμαρχος της Αθήνας μίλησε για την ενοποίηση του ιστορικού κέντρου και είπε ότι είναι ένα κομμάτι του σχεδίου, ενώ σημείωσε ότι αυτό το κάνουν όλες οι μεγάλες πόλεις του πλανήτη.

Όπως αποκάλυψε υπήρξε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο όπου έγινε κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία είχε να γίνει από το 2004, όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης και τόνισε ότι όλες οι παρεμβάσεις στην χειρότερη περίπτωση θα έχουν επίπτωση στην πόλη μόλις 4%.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι «το στοίχημα της πόλης είναι η μεικτή χρήση, να συμβιώνουμε όλοι μαζί οι μόνιμοι κάτοικοι οι εργαζόμενοι και οι τουρίστες, και αυτό θέλουμε να πετύχουμε», ενώ ανέφερε ότι «ο Μεγάλος περίπατος απελευθερώνει 50 στρέμματα δημόσιου χώρου» και τόνισε ότι «σήμερα η Αθήνα αδικείται και μας αδικεί όλους».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων έδωσε μια εικόνα για τα έργα που πρόκειται να γίνουν το επόμενο διάστημα, σημειώνοντας ότι θα είναι ένα έργο ζωντανό και ανοιχτό, το οποίο θα γίνει σταδιακά. «Θα το παρακολουθούμε, θα το αξιολογούμε και στην συνέχεια θα έρθουν οι μόνιμες αλλαγές» σημείωσε.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα