Ξεκάθαρη και δικαιολογημένη η πρεμούρα του ΠΑΟΚ

21:00 30/4/2020 - Πηγή: To10.gr

Το είχα επισημάνει και σε προηγούμενο blog πως η ΑΕΚ είναι η ομάδα που «πληγώθηκε» περισσότερο από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Η Ένωση είχε βρει ρυθμό, έπαιρνε νίκες, είχε κάνει το πρώτο βήμα για έναν ακόμα τελικό κυπέλλου και το μομέντουμ ήταν με το μέρος της.

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν μπει στην τελική ευθεία της σεζόν με το πόδι στο γκάζι. Έτοιμοι για την τελική αντεπίθεσή τους, σε πλέι οφ και κύπελλο. Ωστόσο αυτή η δυναμική της ΑΕΚ

διακόπηκε και μάλιστα απότομα, λόγω των εξελίξεων.

Είναι σαφές πως το κίνητρο της Ένωσης για την επιστροφή στη δράση είναι μεγάλο. Όπως είναι συνολικά και για όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια, σχεδόν όλες. Ο ΠΑΟΚ με τη στάση του έχει δείξει πως πρόθεσή του είναι η σεζόν να τελειώσει εδώ. Να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα και οι Θεσσαλονικείς να κλείσουν τη χρονιά, με τη θέση που είχαν καταλάβει.

Το γιατί ο ΠΑΟΚ έχει πρεμούρα για να μην κυλήσει η μπάλα στο χορτάρι έχει λογική και εξήγηση. Είναι σαφές πως ο ΠΑΟΚ θεωρεί τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος αβέβαιη. Δεν νιώθει δηλαδή σίγουρος πως θα μπορέσει να την κατακτήσει στο φινάλε. Η αιτία αυτής της… ανησυχίας στην ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι η ΑΕΚ.

Η Ένωση δείχνει ικανή να καταλάβει τη δεύτερη θέση και μαζί το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που να θυμίσω πως θα συμβεί μόνο φέτος, μιας και από του χρόνου ο δεύτερος δεν θα έχει αυτό το δικαίωμα. Αφού θα συμμετέχει στο Γιουρόπα.

Όπως γίνεται αντιληπτό το… ρίσκο για τον ΠΑΟΚ είναι μεγάλο. Η εικόνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης το τελευταίο κομμάτι της σεζόν δεν ήταν καθόλου καλή. Και σίγουρα, χειρότερη από εκείνη της ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ πιέζει όσο μπορεί προκειμένου αυτό να μην μεταφραστεί και στο χορτάρι.

Οι εξελίξεις πάντως δεν οδεύουν προς αυτή την κατεύθυνση. Όλα δείχνουν πως το πρωτάθλημα θα συνεχίσει και θα τελειώσει κανονικά. Με όλο τον μηχανισμό που έχει στηθεί από πλευράς ΠΑΟΚ να αποτυγχάνει και μάλιστα παταγωδώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα