Ξάνθη – ΠΑΟΚ 1-1: Ούτε τον… Καλπαζίδη

21:06 1/3/2020 - Πηγή: To10.gr

Προσπάθησαν όλοι. Η άμυνα της Ξάνθης, που στις καθυστερήσεις άνοιγε χώρους για να… παρελάσει ο Λημνιός, αλλά εκείνος τα έχανε.

Τα φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, φάουλ «λουκούμι» για τα πόδια του Βιεϊρίνια ή του Μπίσεσβαρ, αλλά εκείνοι τα πετούσαν στο τοίχος.

Και φυσικά ο διαιτητής Βρέσκας, που έδωσε τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις, κοιτούσε τρία λεπτά το VAR για πέναλτι του Λισγάρα, αλλά αντί να λήξει το παιχνίδι στο 97’-98’ το άφησε μέχρι το… 102’. Δεν του δόθηκε η ευκαιρία να το αφήσει παραπάνω.

Με όλες αυτές τις συνθήκες, με όλα υπέρ του, με όλη την Ελλάδα

να γελάει με την κωμωδία που παιζόταν στην Ξάνθη, κι όμως: ο ΠΑΟΚ φάνηκε και πάλι πόσο «λίγος» είναι σαν ομάδα. Δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε αυτό το παιχνίδι! Δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τον… Καλπαζίδη. Και το 1-1 του βάζει ταφόπλακα στα όνειρα για δεύτερο σερί πρωτάθλημα, αφού την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός κέρδιζε 2-0 τον Παναιτωλικό και μπαίνει στα πλέι οφ με απόσταση εφτά βαθμών.

Ο ΠΑΟΚ τα είχε όλα με το μέρος του. Ακόμα και το υπέρ του σκορ το είχε πριν καλά – καλά… ξεκινήσει το παιχνίδι. Μόλις στο 4’ Γιαννούλης, Καντουρί και Άκπομ έκαναν περίπατο στην άμυνα της Ξάνθης που απλά κοιτούσε, με τον τελευταίο να ανοίγει το σκορ με ωραίο πλασέ. Η Ξάνθη βρήκε μια φάση, στο 18’, με τον Λισγάρα να σηκώνεται μέσα στην περιοχή και με καρφωτή κεφαλιά να κάνει το 1-1. Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα ο Μπαξεβανίδης σκόραρε και πάλι, αλλά ερχόταν από θέση οφσάιντ και το γκολ ορθώς δε μέτρησε.

Τι συνέβη από ‘κει και πέρα; Ο ΠΑΟΚ απέδειξε πως είναι μια ομάδα που δεν μπορεί να κερδίσει ούτε τον… Καλπαζίδη. Μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Που εκτός όλων των άλλων, οι παίκτες του λυγίζουν από το άγχος στα κρίσιμα. Συνέβη στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, συνέβη στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό, συνέβη και στην Ξάνθη.

Στις καθυστερήσεις, σε γύρισμα του Γιαννούλη μέσα στην περιοχή, με τους αμυντικούς να μένουν… αγάλματα, ο Λημνιός είχε την μπάλα στρωμένη και την εστία κενή. Έστειλε, όμως, την μπάλα άουτ και μαζί έστειλε την ομάδα του να αναζητά πια ένα θαύμα με το -7 από τον Ολυμπιακό.

Ο Βρέσκας άφησε το ματς μέχρι το 102’… μήπως και, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε άλλη καλή στιγμή και άφησε στο «σπίτι» του ανιψιού του Ιβάν Σαββίδη δύο βαθμούς που κανείς δεν περίμενε.

To κλειδί: Η ευκαιρία του Λημνιού. Ξαφνικά, ενώ είχε σώματα μπροστά του, είδε την μπάλα να εμφανίζεται στρωμένη και ήταν σε κενή εστία. Το πέταξε έξω.

Το δεκάρι: Ο διαιτητής Βρέσκας. Προσπάθησε όσο κανείς. Άφησε 12 λεπτά καθυστερήσεις. Του πήρε ώρα για να αποφασίσει για μια εύκολη φάση, όπως το χέρι του Λισγάρα που δεν είναι πέναλτι. Πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε.

Στον πάγκο: Ο Λημνιός. Το γκολ που χάνει δε χάνεται. Το πρωτάθλημα, όμως, χάνεται.

Γιατί κόουτς: Ο Αμπέλ Φερέιρα είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Ακόμα μια λάθος διαχείριση. Ακόμα ένα κακό αποτέλεσμα. Και ένα πρωτάθλημα που το χάνει δέκα αγώνες πριν το τέλος του.

Keywords
Τυχαία Θέματα