Ξάνθη – ΠΑΟΚ 1-1: Έχασε το πρωτάθλημα οριστικά!

21:05 1/3/2020 - Πηγή: Sportime

ΠΑΟΚ και Ξάνθη μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) και έκαναν ένα ανέλπιστο δώρο στον Ολυμπιακό, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο +7 από τον δεύτερο Δικέφαλο. Φωνάζουν οι ασπρόμαυροι για πέναλτι που δεν δόθηκε σε χέρι του Λισγάρα στις καθυστερήσεις, μετά από εξέταση και του VAR.

Κατώτερος των περιστάσεων ήταν ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν λέει να σηκώσει κεφάλι. Έμεινε και πάλι μακριά

από τους τρεις βαθμούς και δύσκολα πλέον θα αλλάξουν τα πράγματα αναφορικά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού ο Ολυμπιακό έχεις πάρει κεφάλι 7 βαθμών.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε ψηλά με το… καλημέρα, πετυχαίνοντας μάλιστα γρήγορο τέρμα με τον Τσούμπα Άκπομ. Συγκεκριμένα, ο Γιαννούλης έδωσε την πάσα στον Ελ Καντουρί, με τον Μαροκινό να αφήνει για τον Άκπομ, ο οποίος πλάσαρε σωστά για το 1-0. Η «ασπρόμαυρη» πίεση δεν σταμάτησε εκεί, με τον Δικεφαλο να διατηρεί την κατοχή, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να δημιουργήσει ευκαιρίες.

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Όλα αυτά, μέχρι το 15ο λεπτό, όπου η Ξάνθη πήρε μέτρα στο γήπεδο. Μάλιστα, στο 18’ ήρθε και η απάντηση των γηπεδούχων, καθώς μετά από κόρνερ, ο Λισγάρας πήδηξε πιο ψηλά από όλους, πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μπαξεβανίδης πέτυχε και άλλο γκολ, όμως ακυρώθηκε – σωστά – ως οφσάιτ.

Η κυριαρχία των γηπεδούχων συνεχίστηκε και για τα επόμενα 10 λεπτά, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως μέχρι το 31’ η κατοχή ήταν 54%-46% υπέρ της.

Οι παίκτες του Δικεφάλου προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, έχοντας μία με τον Λημνιό, ο οποίος σούταρε από πλάγια θέση και έστειλε τη μπάλα στον Αμπάντ, ενώ λίγο αργότερα ο Λάμπρου έκανε ένα μακρινό σουτ το οποίο πέρασε άουτ.

Τα κακά νέα για την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα ήρθαν στο 37’, καθώς ο Φερνάντο Βαρέλα ένιωσε ένα τράβηγμα, χωρίς να μπορέσει να συνεχίσει, με τον Μάτος να περνάει, αναγκαστικά, στη θέση του στο 42’. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Βιειρίνια πέρασε σε ρόλο σέντερ μπακ, αποτελώντας δίδυμο με τον Ίνγκασον, ενώ ο Μάτος πήγε στα δεξιά.

Οι ασπρόμαυροι γνώριζαν πως δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους και πίεσαν από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Είχαν την κατοχή, απείλησαν με κυρίως με κάποια σουτ, χωρίς όμως να μπορούν να πάρουν κεφάλι στο σκορ.
Μάλιστα, η μεγαλύτερη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου μέχρι εκείνο το σημείο, ανήκε στην Ξάνθη, με τον Κοβάσεβιτς στο 58’ να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή και τη μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ο ρυθμός έπεσε, ο ΠΑΟΚ πήρε μέτρα, όμως η ουσία έλειπε. Χαρακτηριστικό είναι, πως η επόμενη καλή στιγμή για τον Δικέφαλο, ήρθε στο 72’, με τον Βιειρίνια να κάνει ένα πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή και τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

Ο Αμπέλ Φερέιρα έπαιξε το τελευταίο του χαρτί, ρίχνοντας στη… μάχη τον Σφιντέρσκι και παίζοντας πλέον με δύο φορ. Το ματς μετατράπηκε σε επιθετικό μονόλογο του Δικεφάλου, σε ένα παιχνίδι όμως άναρχο και από τις δύο πλευρές. Τίποτα δεν μπόρεσε να αλλάξει το σκορ στα τελευταία λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να χάνει ακόμα περισσότερο… έδαφος στη μάχη του για το πρωτάθλημα.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί, πως οι ασπρόμαυροι φωνάζουν για πέναλτι σε χέρι του Λισγάρα στις καθυστερήσεις, το οποίο δεν καταλόγισε και από χρήση VAR ο διαιτητής.

ΓΚΟΛ: 18’ Λισγάρας – 4’ Άκπομ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 44’ Καμαρά, 46’ Φόσε – 45’ Βιεϊρίνια, 61’ Αουγκούστο, 75’ Ίνγκασον, 83’ Μάτος, 92′ Μίσιτς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

MVP: O Λισγάρας έκανε μία γεμάτη εμφάνιση, καθώς πέτυχε το τέρμα της Ξάνθης για το 1-1, ενώ ήταν συνεπείς στις αμυντικές του υποχρεώσεις.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Ο Γιώργος Βρέσκας ελέγχεται για τη φάση των καθυστερήσεων, εκεί όπου η μπάλα βρήκε στο χέρι του Λισγάρα μέσα στην περιοχή, ωστόσο μετά από εξέταση VAR δεν έδειξε την άσπρη βούλα. Κατά τα άλλα, ήταν σωστός στις περισσότερες φάσεις του παιχνιδιού.

ΞΑΝΘΗ: Αμπάντ, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Εντουάρντο (85’ Θυμιάνης), Καμαρά, Στάρτζεον (90+5′ Τζουρίσκοβιτς), Φόσε, Τερκί, Κοβάσεβιτς (69’ Μπαριέντος)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιειρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα (42’ Μάτος), Γιαννούλης, Μίσιτς, Ντόουγκλας (76’ Σφιντέρσκι), Λημνιός, Ελ Καντουρί, Λάμπρου (64’ Μπίσεσβαρ), Άκπομ

The post Ξάνθη – ΠΑΟΚ 1-1: Έχασε το πρωτάθλημα οριστικά! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα