Βασίλης Σουρλής: Ο Ολυμπιακός «δένει» το αστεράκι του

11:16 9/10/2019 - Πηγή: To10.gr

Ο Βασίλης Σουρλής είναι ένας από τους καλύτερους νέους ποδοσφαιριστές της χώρας. Ενας παίκτης που με την παρουσία του στις καλοκαιρινές προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, «ανάγκασε» τον Πέδρο Μαρτίνς να τον πάρει στην προετοιμασία του Ολυμπιακού.

Ο Σουρλής όχι μόνο συμμετείχε ενεργά στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας των Πειραιωτών, αλλά πήρε συμμετοχές σε σημαντικά φιλικά παιχνίδια, αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις και επιβεβαίωσε τα εξαιρετικά λόγια που ακούγονταν

για το ταλέντο και την αξία του. Και μάλιστα σε διαφορετική θέση από την «καλή» του. Διότι ο Μαρτίνς και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού έκριναν ότι ως 8άρι ή ακόμη και 6άρι (και όχι ως επιτελικός ή εξτρέμ, που είχε συνηθίσει έως τον Ιούλιο, μπορεί να κάνει τεράστια καριέρα.

Η… μικρή λεπτομέρεια που αφορά στον Σουρλή, είναι ότι στις 16 Νοεμβρίου θα κλείσει τα 17 του χρόνια! Ηδη από τον Ιανουάριο, ο Ολυμπιακός «έδεσε» τον νεαρό ποδοσφαιριστή του με επαγγελματικό συμβόλαιο, έως το καλοκαίρι του 2022.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και λίγο καιρό η διοίκηση της ΠΑΕ βρίσκεται σε επαφές με τους εκπροσώπους του, για την επέκταση της συνεργασίας τους, τη βελτίωση των όρων της συμφωνίας με τον παίκτη, αλλά και την αύξηση της ρήτρας αποδέσμευσης (ή ακόμη και εξαφάνισή της). Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επαφές βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και όλα δείχνουν ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η αναπροσαρμογή.

Μια κίνηση που ουσιαστικά «δένει» το μέλλον του Σουρλή στον Ολυμπιακό. Αλλά παράλληλα δείχνει και τη διάθεση των Ερυθρόλευκων να επιβραβεύουν όλους τους ποδοσφαιριστές που εξελίσσονται, δουλεύουν και δείχνουν ότι μπορούν να αποτελέσουν κομμάτι της επόμενης ημέρας στο Μεγάλο Λιμάνι.

Ο Ολυμπιακός, εξάλλου, έχει επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια στην ανάπτυξη της ακαδημίας του και την προβολή ποδοσφαιριστών που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα με το πέρας του χρόνου. Ο Σουρλής και αρκετοί ακόμη νεαροί ποδοσφαιριστές, όπως ο 16χρονος, είναι το μέλλον του συλλόγου. Και στόχος του Ολυμπιακού να φροντίσει ώστε να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με σωστές βάσεις για το άλμα στην καριέρα τους.

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι τόσο η περίπτωση του Σουρλή όσο και όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην ακαδημία του Ολυμπιακού, βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση από την πρώτη ομάδα. Αλλά και προσωπικά από τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος ασχολείται διαρκώς με το να μαθαίνει την εξέλιξη των νεαρών και την πρόοδό τους. Διότι θεωρεί πως έχουν την πρώτη ύλη να κάνουν τη διαφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα