Τραμπ : Νέες αποκαλύψεις για την απόφαση να εισαχθεί στο νοσοκομείο – Πώς αντέδρασε

12:19 4/10/2020 - Πηγή: To10.gr

Νέες αποκαλύψεις έρχονται ώρα με την ώρα σχετικά με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο έχοντας διαγνωστεί με κοροναϊό, με τις επόμενες ώρες να θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία της υγείας του.

Ο αμερικανός πρόεδρος μπορεί να θέλει να εμφανίζεται ψύχραιμος, σε αρκετά καλή κατάσταση, και να δηλώνει ότι θα επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντά του -αυτή την εικόνα άλλωστε επιχειρεί να περάσει το επικοινωνιακό επιτελείο του από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Τραμπ θα κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο-

ωστόσο οι πρώτες αντιδράσεις του δείχνουν μια αρκετά διαφορετική εικόνα.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το CNN, ο «πλανητάρχης» ήταν απρόθυμος να πάει στο νοσοκομείο. Αν και ο ίδιος είχε εμφανίσει συμπτώματα κοροναϊού και του είχαν χορηγηθεί πειραματικά φάρμακα, δεν ήθελε να νοσηλευτεί. 

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή μάλιστα, η απόφαση να επιβιβαστεί στο στρατιωτικό ελικόπτερο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο ήταν της τελευταίας στιγμής, ύστερα από εισηγήσεις των συμβούλων του.

Έχοντας επίγνωση της διστακτικότητάς του να εμφανιστεί σοβαρά άρρωστος, το επιτελείο του προσπαθεί τις τελευταίες ώρες να παρουσιάσει την εικόνα ενός ελαφρώς άρρωστου αρχηγού και να ανατρέψει με αυτό τον τρόπο τη σύγχυση που υπήρξε μετά από διαρροές του Λευκού Οίκου ότι η κατάστασή του εμπνέει ανησυχία.

«Ο Λευκός Οίκος έχει δεσμευτεί πλήρως να παρέχει διαφανείς και τακτικές ενημερώσεις σχετικά με την κατάσταση και την ανάκαμψη του Προέδρου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. 

Ποια ήταν η αντίδρασή του όταν έμαθε ότι έχει κοροναϊό

Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται σε συνέχεια όσων κυκλοφορήσαν τις προηγούμενες ώρες σχετικά με την αντίδραση του Τραμπ όταν διαγνώστηκε με κοροναϊό.

Σύμφωνα με το CNN, ο αμερικανός πρόεδρος θορυβήθηκε μετά τη διάγνωσή και ανησυχούσε όλο και περισσότερο όσο περνούσε η ώρα καθώς εμφάνισε συμπτώματα, όπως πυρετό.

Επίσημη παραδοχή για την εκδήλωση που «έβαλε» τον κοροναϊό στο Λευκό Οίκο

Στο μεταξύ, την επίσημη παραδοχή ότι ο «εκρηκτικός μηχανισμός» που πυροδότησε την εξάπλωση των κρουσμάτων στον Λευκό Οίκο «ενεργοποίησε» εκδήλωση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Έιμι Κόνι Μπάρετ ως διαδόχου της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ στο Ανώτατο Δικαστήριο, έκανε υψηλόβαθμη πηγή της διοίκησης Τραμπ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφο του CNNi, ο ανώτερος αξιωματούχος είπε: «φαίνεται πιθανό ότι αυτό (το ξέσπασμα) να προέρχεται από την ανακοίνωση της SCOTUS (σ.σ. επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ) την περασμένη εβδομάδα. Πιθανότατα ήρθε από το Χιλ. Η επόμενη μεγάλη ανησυχία μας θα είναι να διασφαλίσουμε το Κάπιτολ Χιλ και να προστατέψουμε τους βουλευτές». 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου και αποτέλεσε σημείο συνάντησης ανώτερων αξιωματούχων και συμβούλων του Λευκού Οίκου, υπουργών, ρεπουμπλικανών βουλευτών, των φίλων και της οικογένειας της Μπάρετ, η οποία αν και βρέθηκε μετά την εκδήλωση αρνητική στον ιό, αποκαλύφθηκε ότι νωρίτερα μέσα στη χρονιά είχε μολυνθεί, τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της από τον κοροναϊό.

Σημειώνεται ότι μετά την εκδήλωση τόσο το ζεύγος Τραμπ βρέθηκε θετικό στον ιό, όσο και τουλάχιστον επτά ακόμη μέλη του προεδρικού περιβάλλοντος, μεταξύ των οποίων δύο γερουσιαστές.

Η εκδήλωση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Μπάρετ έγινε σε εξωτερικό χώρο, ωστόσο η Μπάρετ αλλά και άλλοι συγχρωτίστηκαν επίσης και μέσα στον Λευκό Οίκο. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι παριστάμενοι δεν φορούσαν μάσκες και δεν τηρούσαν τις προβλεπόμενες αποστάσεις. 

Η εξήγηση Μόσιαλου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να βρέθηκε σχεδόν στο επίκεντρο μιας μικρής εστίας υπερμετάδοσης του κοροναϊού λόγω και της κακής χρήσης ενός γρήγορου τεστ, εξηγεί ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος.

Όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του o καθηγητής, η στρατηγική του Λευκού Οίκου για τη διατήρηση της (υγειονομικής) ασφάλειας του προέδρου και του εσωτερικού του κύκλου ήταν να γίνεται ένα γρήγορο τεστ για κοροναϊό σε όλους τους επισκέπτες του Λευκού Οίκου. Ωστόσο το εν λόγω τεστ δίνει μεν αποτελέσματα σε 15 λεπτά, αλλά έχει αναφερθεί ότι μπορεί αυτά να είναι λανθασμένα εάν δεν χρησιμοποιείται όπως ενδείκνυται.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μην «πιάνει» άτομα που έχουν μολυνθεί με τον κοροναϊό, αλλά ακόμη δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα.

Παραθέτει μάλιστα ο κ. Μόσιαλος και φωτογραφία από πρόσφατη εκδήλωση στον Λευκό Οίκο όπου οι παριστάμενοι δεν φορούσαν μάσκες ούτε κρατούσαν αποστάσεις. Αρκετοί από τους παρόντες έχουν ήδη διαγνωστεί θετικοί στον ιό, γράφει. 

Keywords
Τυχαία Θέματα