Την ώρα που ο Σεμέδο θα απαλλαγεί από τους δαίμονές του…

23:16 26/6/2019 - Πηγή: To10.gr

Είναι θέμα Μαρτίνς. Μπορεί όχι αποκλειστικά, αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεν το ισχυρίζομαι διότι από την αρχή ο Πορτογάλος κόουτς ήθελε να φέρει στον Πειραιά τον συμπατριώτη του, αλλά γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο προπονητής που καλείται να διαχειριστεί προσωπικότητες. Οχι μόνο παίκτες στο χορτάρι.

Αν ο θηριώδης Ρούμπεν Σεμέδο δεν εξοκείλει σε συμπεριφορές που θα υπονομεύσουν την δυνατότητα να προσφέρει στον Ολυμπιακό,

αυτό θα οφείλεται κυρίως στον προπονητή και στην… προετοιμασία που θα κάνει ώστε ο συμπατριώτης του να προσηλωθεί στα επαγγελματικά του καθήκοντα.

Αν η προσήλωση αυτή υπήρχε ο Σεμέδο θα έπαιζε βασικός στην Βιγιαρεάλ και θα έπαιζε επίσης στην Εθνική Πορτογαλίας. Εκεί αντιστοιχούν τα προσόντα του και η ποδοσφαιρική αξία του. Μόνος του τα… σκάτωσε και βρέθηκε να περιπλανιέται στην Ουέσκα και τη Ρίο Αβε.

Πόσο προσηλωμένος μπορεί να είναι ένας παίκτης που αντιμετωπίζει από τη Δικαιοσύνη ποινές ακόμα και στέρησης της ελευθερίας του δεν μπορώ να το ξέρω. Δέχομαι -όπως δέχτηκαν και στον Ολυμπιακό- ότι από αυτή την περιπέτεια θα περάσει χωρίς να βραχεί ιδιαίτερα και θα έχει έτσι την ευκαιρία να καλύψει το χαμένο έδαφος και να βρεθεί και πάλι εκεί που ήταν όταν η Βιγιαρεάλ δαπανούσε 14.000.000 ευρώ ώστε να τον ντύσει στα κίτρινα.

Από προσόντα καλύτερα να μην το συζητάμε. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις ένα θηρίο να κατεβάζει την μπάλα, να κάνει κλειστές ντρίπλες και να στέλνει την μπάλα συστημένη. Σας αναφέρω πράγματα που δεν ταιριάζουν τόσο σε ένα υψηλόσωμο σέντερ μπακ. Ταχύς, ταχύτατος για το ύψος του και αποτελεσματικός στις επεμβάσεις του σε αέρα και χορτάρι.

Στο γήπεδο δείχνει έτοιμος να αναλάβει και τους δυο ρόλους. Του σκύλου σέντερ μπακ που χρεώνεται και καθηλώνει τον αντίπαλο κυνηγό. Του επιτελικού αμυντικού που έχει το νου του στην καθοδήγηση της άμυνας παίζοντας κυρίως στον χώρο. Για ποια από τις δουλειές τον προορίζει ο Μαρτίνς θα το καταλάβουμε από τον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας. Σημασία έχει ότι ο Ρούμπεν Σεμέδο ανταποκρίνεται και στους δυο ρόλους.

Το ποσό που δαπάνησε ο Ολυμπιακός για να τον φέρει στον Πειραιά είναι μεγάλο, όπως μεγάλη είναι και η χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Η φράση που είπε ο Σεμέδο στο αεροδρόμιο μιλώντας στον Γιώργο Νοικοκύρη ίσως είναι σημαδιακή. «Ηρθα για να βοηθήσω και να βοηθηθώ», δήλωσε.

Στον βαθμό που το εννοεί τότε ο Ολυμπιακός άρχισε ήδη να τον βοηθάει με ισχυρό συμβόλαιο και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Δικό του θέμα είναι να απαλλαγεί από τους δαίμονές του και να κατακτήσει μέσα από τον Ολυμπιακό όλους τους επαγγελματικούς στόχους του.

Keywords
Τυχαία Θέματα