«Στοπ» από τη FIFA στις αλλαγές που ζητούσαν Λίγκα και ΕΠΟ

22:54 26/6/2019 - Πηγή: To10.gr

«Φρένο» στις τροποποιήσεις του Πειθαρχικού Κώδικα και του ΚΑΠ που προωθούσε η Σούπερ Λίγκα σε συνεννόηση με την ΕΠΟ έβαλε ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας που έχει τοποθετήσει η FIFA στη χώρα μας, Πετρ Φούσεκ.

Συγκεκριμένα, ο τοποτηρητής της παγκόσμιας ομοσπονδίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, άναψε

«κόκκινο» φως, τονίζοντας ότι για να προχωρήσουν οι αλλαγές, θέλει πρώτα μεταφρασμένες κάποιες από τις τροποποιήσεις που προωθούνται από τις ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα, για να τις μελετήσει πρώτα με τους ανθρώπους της FIFA.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι κυριότερες αλλαγές που πρότειναν οι θεσμοί του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν η πλήρης κατάργηση της ποινής αφαίρεσης βαθμών για επεισόδια και για κάθε άλλη παράβαση, αλλά και η διάταξη που μείωνε σε ένα χρόνο απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο την ποινή για «απειλές» και «εκφοβισμό» αξιωματούχου αγώνα.

Η στάση που κράτησε ο Φούσεκ στο θέμα των αλλαγών προκάλεσε έντονο προβληματισμό, αλλά και δυσαρέσκεια στον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, Μηνά Λυσάνδρου, καθώς η FIFA φέρεται να ήταν ενήμερη σχετικά τις εν λόγω τροποποιήσεις. Παρόλα αυτά, την τελευταία στιγμή δια στόματος του Πετρ Φούσεκ έβαλε… φρένο στα σχέδια της Λίγκας και της ΕΠΟ.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις αποφασίστηκε να αναβληθεί τελείως το θέμα των αλλαγών στους κανονισμούς και να μην τεθεί καθόλου στην αυριανή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, αλλά ούτε στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Παρασκευής.

Είναι πλέον άγνωστο πότε και εάν θα επανέλθει στην ημερήσια διάταξη το θέμα των τροποποιήσεων των διατάξεων του Πειθαρχικού Κώδικα και του ΚΑΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα