Τι φοβάται ο Κλάτενμπεργκ και κρύβει τους διαλόγους του VAR στη φάση του Ελ Αραμπί;

18:16 6/10/2020 - Πηγή: To10.gr

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ήρθε στην Ελλάδα με συμβόλαιο μισού εκατομμυρίου, με σκοπό να βελτιώσει τη διαιτησία και να αλλάξει την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια κατάσταση σαθρή, με διαιτητές-καρμανιόλες, που αλλοιώνουν αγώνες, με αποφάσεις οφθαλμοφανείς. Αλλά και ο Αγγλος αρχιδιαιτητής, έδειξε με το καλημέρα, ότι δεν έχει καμία διάθεση να αλλάξει τα πράγματα. Αντιθέτως, δείχνει σαφή διάθεση να παίξει το παιχνίδι της «εξυγίανσης», εναντίον του Ολυμπιακού.

Η

απόφαση του Κλάτενμπεργκ να μην αναλύσει τη φάση του δήθεν οφσάιντ του Ελ Αραμπί στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, είναι ένα σαφές δείγμα γραφής, αναφορικά με τις προθέσεις του. Είναι ένα ξεμπρόστιασμα. Που πλέον δείχνει ότι ο Αγγλος επικεφαλής της ελληνικής διαιτησίας, συνεχίζει το έργο του προκατόχου του, Βίτορ Μέλο Περέιρα.

Για ακόμη μία φορά το σύστημα ΚΕΔΕΠΟ δείχνει τις διαθέσεις του. Με τη διαφορά ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει θέμα. Σοβαρό θέμα. Διότι ο Κλάτενμπεργκ με την απόφασή του να μην δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο της φάσης του Ελ Αραμπί, πέραν του ότι αποφεύγει να αναλύσει μια φάση ξεκάθαρη, που αλλοίωσε ένα αποτέλεσμα και στέρησε δύο βαθμός από τον Ολυμπιακό, κάνει και το πιο σοβαρό: Αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τους διαλόγους του διαιτητή με το VAR. Τους κρύβει. Σκανδαλωδώς.

Είναι πρωτοφανές στη φάση με την οποία ασχολείται όλη η Ελλάδα και προκάλεσε έως και ανακοίνωση του Ολυμπιακού, ο Κλάτενμπεργκ να προσπαθεί να κρύψει τις συζητήσεις μεταξύ των διαιτητών. Σε μία φάση που πήρε 4 λεπτά στον VAR Κοτσάνη (Δράμας) και τον AVAR Απτόσογλου (Αθήνας) έως ότου αποφασίσουν να ακυρώσουν ένα καθαρό γκολ, ο Κλάτενμπεργκ έκρινε ότι δεν υπήρχε λόγος να πάρει θέση. Και δεν υπήρχε λόγος να ακούσουμε όσα συζήτησαν οι εμπλεκόμενοι!

Γιατί κρύβει τους διαλόγους; Τι «κακό» ακούγεται σε αυτούς και δεν θέλει να τους δώσει στη δημοσιότητα; Για ποιον λόγο επέλεξε να μην τους «χωρέσει» σε ένα βίντεο-ανάλυση σχεδόν 12 λεπτών; Είναι αυτός τρόπος για να τηρήσει την ισονομία απέναντι στις ομάδες; Διότι κάποιος πονηρός θα μπορούσε να πει ότι δεν θέλει να ακουστούν όσα ειπώθηκαν μεταξύ VAR και διαιτητή.

Εκτός κι αν ο Κλάτενμπεργκ και οι συν αυτώ πιστεύουν ότι με μία φωτογραφία του κακού καιρού από την ΚΕΔ, χωρίς τις προβλεπόμενες γραμμές και προφανώς αλλοιωμένη, μπορεί να καλύψει ό,τι έγινε στα Γιάννενα. Και την απώλεια βαθμών από τον Ολυμπιακό.

Οπότε, όσοι είχαν απορίες για ποιον λόγο ο Ολυμπιακός αποφάσισε να βγάλει ανακοίνωση για τα Γιάννενα και γιατί έχει τηρήσει αποστάσεις από τους χειρισμούς του Κλάτενμπεργκ όλο αυτό το διάστημα, μάλλον πρέπει να αρχίσουν να καταλαβαίνουν.

Οι διάλογοι του ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός, εξέθεσαν τον Αγγλο.

Είναι σαφές, πλέον, ότι ο Ολυμπιακός έχει απέναντί του ένα σύστημα που δεν έχει καμία διάθεση να τον διευκολύνει ούτε στα προφανή. Το ίδιο σύστημα που τα τελευταία χρόνια αλλοιώνει την πραγματικότητα. Με τη διαφορά ότι αυτή τη στιγμή η «μόστρα» του συστήματος δεν είναι πορτογαλική, αλλά αγγλική. Αλλά επί της ουσίας, τίποτε δεν άλλαξε. Η Εξυγίανση ζει και βασιλεύει…

Keywords
Τυχαία Θέματα