Τι δουλειά κάνω; Καραμανλής είμαι…

12:26 4/8/2019 - Πηγή: To10.gr

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ της προετοιμασίας και των φιλικών είναι για τις ομάδες, ό,τι για τα ζευγάρια ο μήνας του μέλιτος. Όλα καλά κι όλα ωραία. Εξ ου και οι δηλώσεις του Νταβίντ Σιμάο. «Εγώ, όπως κι οι συμπαίκτες μου στην ΑΕΚ, νιώθουμε πως είμαστε μία οικογένεια». Βάρδα, αν μαζί με τα πρωτοβρόχια, αρχίσουνε και τίποτα μαζεμένες στραβές. Και μπουκάρει ο διοικητικός ηγέτης, στα αποδυτήρια για να του πει ότι πρέπει να πληρώνεις για να παίζεις στην ΑΕΚ.

ΣΤΡΙΦΟΓΥΡΙΣΤΗ την έκανε τη δήλωση

περί αποβρασμάτων της κοινωνίας, ο Κώστας Καραμανλής ο τρίτος. Για όσους κάνουν τράκα τις διαδρομές στο μετρό και δεν πληρώνουν το εισιτήριο του 1,40. «Ως λανθασμένη και άστοχη έκφραση που ειπώθηκε στη ρύμη του λόγου». Αφήνουμε λοιπόν στην άκρη τα «αποβράσματα» και πάμε να δούμε ποια σχέση έχει ο νεαρός Καραμανλής με την «κοινωνία». Όταν, όπως έγραψε κι ο Δούκας, όλα στη ζωή του τα βρήκε έτοιμα. Λεφτά, σπουδές, καριέρα. Ο ένας Καραμανλής, ο Κωνσταντίνος, ο αποκαλούμενος Εθνάρχης, ο πιο υπερτιμημένος Έλληνας, καθάρισε για όλους. Αδέλφια και ανίψια. Επ’ αυτού, πραγματική ιστορία που μου την έχει διηγηθεί γιατρός. Ένας από τους αδελφούς του Καραμανλή είναι στο νοσοκομείο. Νοιώθει καλύτερα και λέει στο γιατρό ότι θέλει να φύγει. Ο ντόκτορας διαφωνεί, ότι πρέπει να μείνει για λίγες μέρες ακόμα. Ο ασθενής ανένδοτος. «Πρέπει να φύγω. Έχω δουλειές». Ο γιατρός τολμάει να ρωτήσει. «Τι δουλειά κάνετε;». Για να λάβει την απάντηση που δε θα ξεχάσει ποτέ. «Τι δουλειά κάνω; Καραμανλής είμαι».

ΓΙΑ 2,5 χρόνια, μέχρι το Μάρτιο του 2022, τα συμβόλαια Φαν Σιπ και Φύσσα-Κωνσταντινίδη με την εθνική ομάδα. Μη τυχόν και χάσουνε τα κελεπούρια. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο πάντως, τον Τάκη το ομορφόπαιδο τον ρίξανε. Στα πενήντα χιλιάρικα το χρόνο είναι το συμβόλαιό του. Λιγότερα απ τον Φιλιππούση.

ΓΙΑΝΝΑ με τη Νέα Δημοκρατία. Γιάννα με το ΠΑΣΟΚ. Γιάννα με το ΣΥΡΙΖΑ. «Καλό παιδί ο Αλέξης, να τον βοηθήσουμε». Γιάννα ξανά-μανά με τη Νέα Δημοκρατία. Επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Τι να κάνουνε κι αυτές οι πλούσιες κυρίες; Να καθαρίζουνε φασολάκια; Πρέπει κάπως να σκοτώνουνε την ώρα τους. Επί του πρακτέου, κάτι Νταλάρες, κάτι Σαββόπουλοι, κάτι Λευτέρηδες Παπαδόπουλοι, τρίβουνε τα χέρια τους. Οι κάνουλες με τα κρατικά λεφτά ξανανοίγουνε.

ΤΙ θυμήθηκα τώρα; Τον περιβόητο Χαράλαμπο Σταύρο Κοντονή και τη μεγάλη κουβέντα που έχει πει. Για το μπάσκετ που είναι ο φάρος του ελληνικού αθλητισμού. Απαγόρευση μεταγραφών από τη ΦΙΜΠΑ στον ΠΑΟΚ για χρέη στον Μιλιένοβιτς. Ανάρτηση του αθλητή (για να θυμηθούμε και το γίγαντα τον Παύλο) Ντελρόι Τζέιμς γι αυτά που έχει λαμβάνειν από την ΑΕΚ. «Μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα, μου λένε ψέματα και δοκιμάζουν την υπομονή μου, ως άνδρα, ως πατέρα και ως οικογενειάρχη. Είμαι επαγγελματίας. Παρακαλώ προσπαθήστε το και πληρώστε στους παίκτες, αυτά που χρωστάτε. Παίρνετε φαγητό από τα στόματα οικογενειών». Μικρός είναι ακόμα ο Τζέιμς. Θα μάθει. Οι βασιλείς δεν πληρώνουν. Ποτέ ένας Βασιλιάς δε βάζει το χέρι στη τσέπη. Είναι υποτιμητικό. Να κουβαλάει λεφτά μαζί του. Πολύ περισσότερο οι βασίλισσες. Σαν την ΑΕΚ.

Στη μουσική επιλογή Sant Andreu jazz band-Minor Swing.

Keywords
Τυχαία Θέματα