Προσοχή στους εξτρέμ της Μπασάκσεχιρ…

10:31 4/8/2019 - Πηγή: To10.gr

Με τέτοια άμυνα πως να φας δυο γκολ εκτός έδρας από την Μπασάκσεχιρ, αναρωτιόταν φίλος του Ολυμπιακού σε ραδιοφωνική εκπομπή επικοινωνίας. Πάει καιρός, πολύς καιρός από τότε που φίλος του Ολυμπιακού

έδειχνε εμπιστοσύνη στην αμυντική γραμμή της ομάδας του.

Τα δυο τελευταία χρόνια που οι ερυθρόλευκοι, κακοπάθαιναν και από άλλες αιτίες πλην των αγωνιστικών, καλή κουβέντα για την άμυνα δεν ακούστηκε ποτέ. Κι είναι τώρα με την παρουσία του Σεμέδο που έχει αλλάξει το κλίμα και έχει τονωθεί η αυτοπεποίθηση των οπαδών του Ολυμπιακού. Εδώ που τα λέμε ίσως να έχει εξαλειφθεί και μια κάποια ανασφάλεια που οι ίδιοι οι παίκτες της ομάδας ένοιωθαν σε κάθε ματς.

Ότι δηλαδή ανεξάρτητα από το τι κάνουν μπροστά, πίσω ελλοχεύει ο κίνδυνος να δεχτούν γκολ ακόμα και σε μια ανύποπτη φάση. Μάλλον είναι νωρίς να πούμε ότι λύθηκαν οριστικά τα αμυντικά προβλήματα της ομάδας του Μαρτίνς. Εκείνο που μπορούμε να πούμε ή μάλλον να καταλάβουμε είναι γιατί ο κόουτς έτρωγε τα ρούχα του για να έρθει ο θηριώδης πορτογάλος σέντερ μπακ στον Πειραιά.

Και με τον Αβραάμ αλλά και με τον Μεριά που έπαιξαν μαζί ένα ολόκληρο παιχνίδι, φάνηκε καθαρά πως ορισμένα πράγματα στην ερυθρόλευκη άμυνα έχουν αλλάξει. Ας μην φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε για απροσπέλαστη αμυντική γραμμή. Ποτέ στο ποδόσφαιρο η άμυνα δεν ήταν αποκλειστικά εκείνων ου έπαιζαν πίσω. Για αυτό πάντοτε μιλάμε όχι για άμυνα αλλά για ανασταλτική λειτουργία.

Η δουλειά ξεκινά από τον σέντερ φορ που πιέζει ψηλά και τελειώνει, εφόσον χρειαστεί, στον τερματοφύλακα. Στην Πόλη, με αντίπαλο την φιλόδοξη αλλά όχι πεπειραμένη Μπασάκσεχιρ ο Ολυμπιακός φαίνεται πως έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να αντέξει στην όποια πίεση των Τούρκων. Μπορεί να τους κρατήσει έξω από την περιοχή του Σα και να μην τους επιτρέψει να τον αιφνιδιάσουν.

Με όλο τον σεβασμό στα μεγάλα ονόματα που βρίσκονται στο ρόστερ της αγαπημένης ομάδας του προέδρου Ερντογάν, ο δαίμονας Βόσνιος εξτρέμ, ο Βίτσκα είναι κατά τη γνώμη μου το μέγιστο πρόβλημα. Ταχύτατος και διεισδυτικός με καλά τελειώματα είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ερυθρόλευκη άμυνα. Από κοντά και ο Νορβηγός εξτρέμ o Γκουλμπράντσεν που ξέρει να χρησιμοποιεί πολύ καλά το σώμα του και πέρσι είχε «βγάλει μάτια» με την Αούστρια Σάλτσμπουργκ.

Στα δυο άκρα της τουρκικής επίθεσης θα εστιάσει φαντάζομαι, ο Πέδρο Μαρτίνς ώστε να αποφύγει η ομάδα του τον αιφνιδιασμό. Τα σημειώνω αυτά χωρίς να υποτιμώ παίκτες όπως ο Ρομπίνιο, ο Αρντά και ο Ντεμπά Μπα εφόσον χρησιμοποιηθεί. Στον βαθμό που απενεργοποιηθούν τα άκρα της η Μπασάκσεχιρ θα υποχρεωθεί σε ένα συμβατικό παιχνίδι εύκολα προβλέψιμο και μάλλον αντιμετωπίσιμο…

Keywords
Τυχαία Θέματα