Θετικό και το δεύτερο δείγμα για τη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού

22:08 10/9/2019 - Πηγή: To10.gr

Δεύτερο φιλικό, δεύτερη επιβλητική νίκη για τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκες το απόγευμα της Τρίτης αντιμετώπισαν τον Κρόνο στον Αγιο Δημήτριο και κέρδισαν εύκολα με 97-45.

Ο Γιώργος Παντελάκης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα ενόψει της νέας σεζόν και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για τη δουλειά που γίνεται στην «ερυθρόλευκη» προετοιμασία. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού

μάλιστα είχε στη διάθεσή του και την Τζέσικα Τόμας, η οποία πήρε κάποια αγωνιστικά λεπτά, ενώ ανεπίσημο ντεμπούτο πραγματοποίησε και η Μπασάρα Γκρέιβς.

Οι αήττητες νταμπλούχες Ελλάδας ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκαν με 18-8, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τις Ερυθρόλευκες στο +17 (30-13). Ο Ολυμπιακός ήταν προσηλωμένος στο αμυντικό κομμάτι του, πίεσε σε κάθε σημείο του παρκέ και έτρεξε ένα 14-7 επιμέρους με την Κοσμά, για πάνε οι δύο ομάδες στους πάγκους με το σκορ στο 51-28.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει ακόμα περισσότερο την απόδοσή του και να στέλνει τη διαφορά στους 39 πόντους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, με το τελικό 97-45 να αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 13-30, 28-51, 37-76, 45-97

Ολυμπιακός (Παντελάκης): Σταμολάμπρου 6, Νικολοπούλου 8 (1), Σταμάτη 5 (1), Γκρέιβς 17, Σωτηρίου 7 (1), Παυλοπούλου 8, Γέμελος 7 (1), Λούκα 6, Γιουρτσένκοβα 12, Κοσμά 2, Σπυριδοπούλου 8, Αυτζή 6, Τόμας 5.

Ο Γιώργος Παντελάκης μετά το παιχνίδι δήλωσε: «Ήταν ένα φιλικό απέναντι σε μια πιο δυνατή ομάδα από την προηγούμενη. Δείξαμε πολύ καλά στοιχεία για την περίοδο που διανύουμε και σκοπός μας αυτή την στιγμή είναι να γινόμαστε όλο και πιο συμπαγείς σε άμυνα και επίθεση. Οι νέες αθλήτριες που ήρθαν φαίνεται πως έχουν μπει γρήγορα στο κλίμα και αντιλαμβάνονται όσα τους ζητάμε στις προπονήσεις, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα αφού δείχνουν στο παρκέ τις δυνατότητες τους. Είμαι ικανοποιημένος για την εικόνα μας απέναντι στον Κρόνο και την δουλειά που κάνουμε. Τώρα έρχονται δύο πολύ δυνατά φιλικά στην Ουγγαρία, όπου θα βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα