«Στριμωγμένος» ο Κονσεϊσάο ενόψει Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός μετά τη μεγάλη νίκη επί της Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League, στρέφει την προσοχή του στο σπουδαίο ματς με την Πόρτο στο Ντραγκάο την ερχόμενη Τρίτη (22:00).

Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα μετά και την αναβολή του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και είχαν περισσότερο χρόνο να

δουλέψουν για το παιχνίδι με τους Δράκους. Ένα ματς που για τον Ολυμπιακό είναι σημαντικό αλλά όχι «τελικός», αλλά για τους Πορτογάλους του Σέρτζιο Κονσεϊσάο είναι ένα ματς δίχως αύριο. Και οι λόγοι είναι πολλοί.

Η Πόρτο δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά στη σεζόν στην Πορτογαλία, έχει μαζέψει 10 βαθμούς σε 5 ματς, ενώ μέχρι στιγμής δεν πείθει με την απόδοση της. Οι πρώτες «μουρμούρες» έχουν έρθει τόσο από τον κόσμο αλλά και από τη διοίκηση που περιμένει αποτελέσματα και μάλιστα άμεσα, αρχής γενομένης από το ματς με τον Ολυμπιακό.

Ο Κονσεϊσάο που πέρσι οδήγησε τους Πορτογάλους στον τίτλο, φέτος φαίνεται να μην έχει βρει το «κουμπί» της ομάδας και η κριτική που δέχεται είναι έντονη. Ίσως είναι και πιο έντονη από ποτέ. Πολλά ΜΜΕ στην Ιβηρική χώρα μάλιστα λένε ότι σε περίπτωση που ηττηθεί η Πόρτο από τον Ολυμπιακό δεν αποκλείεται ακόμη και η αποχώρηση του.

Βέβαια, το σενάριο αυτό ακόμη είναι μακρινό, όμως λένε πως αν η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς φύγει με το «διπλό» από το Οπόρτο δεδομένα θα υπάρξει συνάντηση με τον Πορτογάλο πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ. Και εκεί θα συζητηθεί και θα αναλυθεί το πρώτο κομμάτι της σεζόν που δεν κρίνεται και επιτυχημένο. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η Πόρτο αντιμετωπίζει το ματς σαν τελικό με τον Ολυμπιακό.

Το πλάνο ενόψει Ολυμπιακού και ο… αμφίβολος Ζαϊντού

Η Πόρτο σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό είχε κανονικά παιχνίδι πρωταθλήματος και μάλιστα τα βρήκε και σκούρα. Οι Δράκοι αντιμετώπισαν στο Ντραγκάο τη Ζιλ Βιθέντε και νίκησαν 1-0 χωρίς να έχουν και πάλι καλή απόδοση.

Βέβαια, ο Κονσεϊσάο προχώρησε σε αλλαγές σε σχέση με το ματς με τη Σίτι, πρώτον για να φρεσκάρει την ομάδα και δεύτερον για να δώσει «ανάσες» στα μεγάλα ατού των Πορτογάλων ενόψει του ματς με τον Ολυμπιακό. Πιο συγκεκριμένα, ο τεχνικός των Δράκων ξεκίνησε στο χθεσινό ματς τον Μαρτσεσίν στο τέρμα τους Ζαϊντού, Πέπε, Μπεμπά και Μαναφά στην άμυνα, τους Νακατζίμα, Ουρίμπε, Εβανίλσον και Κορόνα στην τετράδα των χαφ και τους Βιέιρα και Μαρτίνες στην επίθεση σε ένα κλασικό 4-4-2.

Ο Ζαϊντού δέχτηκε κόκκινη κάρτα στο ματς με τη Ζιλ Βιθέντε, όμως αυτό που προκαλεί έντονη ανησυχία στον Κονσεϊσάο είναι πως τραυματίστηκε στη φάση που πήρε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον μπακ της Πόρτο να είναι αμφίβολος ενόψει Ολυμπιακού και τη συμμετοχή του να κρίνεται τη Δευτέρα.

Όσον αφορά τις αλλαγές, ο τεχνικός της Πόρτο, άφησε δηλαδή στον πάγκο τόσο τον Μαρεγκά, αλλά και τους Μαλάνγκ Σαρ, Σέρτζιο Ολιβέιρα και Λουίς Ντίαζ. Όσον αφορά τα πλάνα του Κονσεϊσάο ενόψει Ολυμπιακού, τα πορτογαλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για αλλαγή σχηματισμού και επαναφορά του 3-4-3 που είχε στο Έτιχαντ κόντρα στη Σίτι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Κονσεϊσάο θα επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τους Μαρεγκά, Μαλανγκ Σαρ και Ντίας. Σύμφωνα με τους Πορτογάλους, η πιο πιθανή εντεκάδα ενόψει Ολυμπιακού αναμένεται να είναι οι εξής: Μαρτσεσίν στο τέρμα, Σαρ, Μπεμπά και Πέπε η τριάδα στην άμυνα, Κορόνα και Σανουσί στις πλευρές, ενώ στο κέντρο αναμένεται να παίξουν οι Ουρίμπε και Ολιβέιρα, με τους Βιέιρα, Ντίας μπροστά τους και τον Μαρεγκά στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Κονσεϊσάο και ο Ολυμπιακός

Ο Κονσεϊσάο θα ξαναβρεί απέναντι του τους ερυθρόλευκους για πρώτη φορά ως προπονητής, αφού τελευταία φορά που κοντραρίστηκε με τον Ολυμπιακό ήταν ως παίκτης του ΠΑΟΚ.

Ο παλαίμαχος παίκτης του Δικεφάλου του βορρά δεν είχε και τις καλύτερες αναμνήσεις από τα παιχνίδια με τους ερυθρόλευκους, ενώ είχε πιαστεί στα χέρια και με τον Αντώνη Νικοπολίδη σε ένα ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, με τους ερυθρόλευκους να έχουν το πάνω χέρι κόντρα στον Πορτογάλο.

Μερικά χρόνια αργότερα η μοίρα τα έφερε έτσι και βρίσκει απέναντι του τους Πειραιώτες σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Δεν αποκλείεται σε περίπτωση ήττας οι ερυθρόλευκοι να βάλουν ακόμα και τέλος στη συνεργασία του με την Πόρτο. Τουλάχιστον όπως αναφέρουν τα πορτογαλικά ΜΜΕ. Πάντως ο Κονσεϊσάο δεν είχε σίγουρα και τις καλύτερες αναμνήσεις κόντρα στον Ολυμπιακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα