Ποια ομάδα θα κατακτήσει το Champions League; (poll)

Το φετινό Champions League είναι το πιο απρόβλεπτο στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στο ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα νέα δεδομένα και στη «μάχη» της Ευρώπης. Οι ομάδες πρέπει να προσαρμοστούν στο ποδόσφαιρο της εποχής του…covid, με τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη, εκεί που στις 29 Μαϊού θα πραγματοποιηθεί ο τελικός της διοργάνωσης.

Η Μπάγερν Μονάχου θέλει να κάνει το repeat, η περσινή φιναλίστ Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να επιστρέψει στο τελικό της διοργάνωσης, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να επιστρέψει στο θρόνο της. Από την άλλη η Μπαρτσελόνα με τον Ρόναλντ Κούμαν στο πάγκο της θέλει να κάνει την έκπληξη στην φετινή διοργάνωση. Άλλωστε ο ίδιος ο Ολλανδός τεχνικός δεν συμπεριέλαβε την ομάδα του ανάμεσα στα φαβορί, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης μετά και την προσθήκη του Λουίς Σουάρες μοιάζει να έχει μπει δυναμικά στο κόλπο απόκτησης του βαρύτιμου τροπαίου.

Παράλληλα στο κάδρο υπάρχει πάντα η Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος αστέρας τις δυο προηγούμενες χρονιές δεν έχει κατορθώσει να οδηγήσει τους Πρωταθλητές Ιταλίας μέχρι το τέλος της διοργάνωσης. Και στον τρίτο χρόνο του στους Μπανκονιέρι θέλει να αποτινάξει αυτό το βάρος που έχει στους ώμους του.

Επίσης κανείς δεν μπορεί να μην υπολογίσει τις αγγλικές ομάδες. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει βάλει στόχο το βαρύτιμο τρόπαιο και στην τελευταία του χρόνια, προτού εκπνεύσει το συμβόλαιο του με τους Πολίτες θέλει να κατακτήσει την τρίτη ευρωπαϊκή του κούπα. Ενώ και η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, παρότι έχασε τον Φαν Ντάικ για όλη την χρονιά έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει στην φετινή διοργάνωση. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι βρίσκονται ένα βήμα πιο κάτω από τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά είναι σύλλογοι με αρκετή εμπειρία και βαριά φανέλα και δεν μπορείς να τους υποτιμήσεις.

Ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης υπάρχει και ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι για μια ακόμα χρονιά θα βρεθούν στα «αστέρια» του Champions League. Εκεί που ανήκουν. Η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται για 20η φορά σε ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και καλείται να αντιμετωπίσει τις Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτο και Μαρσέιγ. Σε έναν ανοικτό όμιλο που η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει αποδείξει ότι μπορεί να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Άλλωστε οι Πειραιώτες τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει άλματα προόδου και έχουν ζήσει σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές σε Champions και Europa League. Εντός και εκτός έδρας.

Πλέον, επτά μήνες πριν από τον τελικό, to10.gr σας δίνει την δυνατότητα να προβλέψετε ποια ομάδα θα κατακτήσει το Champions League.

Keywords
Τυχαία Θέματα