Πιτίνο : «Τα λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ μάς κοστίζουν»

00:33 22/2/2020 - Πηγή: To10.gr

Αν πιστεύει κανείς ότι ο Ρικ Πιτίνο δεν ξέρει τι φταίει, μάλλον δεν έχει σχέση με το μπάσκετ. Ο Αμερικανός γνωρίζει τα προβλήματα της ομάδας του, αλλά αυτό είναι απρόσφορο μέσο, καθώς σε βάθος χρόνου δεν δείχνει να μπορεί να τα αντιμετωπίσει. Οπότε, έμεινε σε άλλη μια καταγραφή πεπραγμένων κι εξήγηση ήττας, αλλά δίχως να μπορεί να αλλάξει τη ροή της ιστορίας.

«Ήταν μια απογοητευτική ήττα, καθώς προηγούμασταν και οδηγηθήκαμε σε αυτή χωρίς να κάνουμε τα βασικά του μπάσκετ: Μπλοκ

αουτ και κάποια φάουλ που κάναμε, φτωχά φάουλ, κακά φάουλ. Χάσαμε τρία παιχνίδια από τα λάθη μας στα ριμπάουντ, δεν κάνουμε μπλοκ άουτ.

Δεν κάναμε «box out» και δεχθήκαμε τρίποντο. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν, όταν δεν έχεις τη σκληρότητα, όταν μέσα σου δεν νιώθεις… σκύλος, τότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω» έλεγε και ξανάλεγε, αλλά η εξήγηση γιατί δεν γίνονται αυτά τα… βασικά, ήταν εξίσου φτωχή.

«Γνωρίζουμε πως όταν η άμυνα δίνει δεύτερες επιθέσεις, σε ματς που είναι κοντά στο σκορ, ο αντίπαλος έχει ευκαιρία να νικήσει, όπως ξέρουμε πως πρέπει να αποφεύγουμε τα λάθη σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Εμείς δώσαμε 15 επιθετικά ριμπάουντ και κάναμε 15 λάθη! Δεν έχουμε σωματική σκληρότητα, δεν χτυπάμε τον αντίπαλο να τον βγάλουμε έξω από τη ρακέτα. Όμως αν θέλουμε να ελέγχουμε τη μοίρα μας και να νικήσουμε αυτές τις ομάδες, πρέπει να παίξουμε με τέτοιο τρόπο. Να αποκτήσουμε σκληρότητα».

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού παραδέχθηκε πως «στο τέλος η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη κι έπαιξε πιο δυνατά, βγάζοντας ενέργεια στο παιχνίδι της» για να ασχοληθεί ξανά με τα δικά του θέματα:

«Έχω πει πως πρέπει να κερδίσουμε τέσσερα ματς για να μπούμε πλέι οφ. Για τους φιλάθλους μπορεί κάποια να είναι εύκολα, για εμάς όχι. Σήμερα χάσαμε μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουμε στην έδρα μας, είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μια μεγάλη νίκη, αλλά θα πρέπει να παλέψουμε τα άλλα ματς. Να βελτιωθούμε στους τομείς που προαναφέραμε.

Η ομάδα φτιάχτηκε με φινέτσα, αλλά αν θέλεις να έχεις τέτοια ομάδα, πρέπει να μπορείς να πασάρεις, να σουτάρεις και να μην κάνεις λάθη. Απόψε το κάναμε σε κάποια σημεία, όμως όταν το ματς κρίνεται στο τέλος, τότε θέλεις τη σωματική σκληρότητα, που δεν την είχαμε. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το ταλέντο που έχει η Μπαρτσελόνα».

Ο Πιτίνο είπε ακόμα: «Κάποιοι παίκτες έχουν βελτιωθεί αρκετά, όπως ο Παπαγιάννης κι ο Βουγιούκας, όταν όμως δεν είσαι σωματικά σκληρός, δεν μπορεί να κάνεις καλά το ροτέισον. Μερικές ομάδες όπως η Μπάρτσα και η Ρεάλ, τις αντιμετωπίζεις μόνο αν μπορείς να σταθείς σωστά στο 5 εναντίον 5, αλλά όσο πηγαίνεις στο βάθος του πάγκου, είναι δύσκολο να ανταπεξέλθεις.

Είχαμε δύο άσχημες επιλογές στα τρίποντα κι είχαμε 6/28, δεν είναι αρκετό ποσοστό για να νικήσουμε την Μπαρτσελόνα. Αν δεν μείνεις χαμηλά στα λάθη και δεν ισοσκελίσεις τα ριμπάουντ, τότε δεν μπορείς να νικήσεις.
Ο Μπέντιλ μού αρέσει πολύ, είναι ίσως ο μοναδικός που παίζει με τη φυσική επαφή. Είναι καλός παίκτης, ίσως όχι τόσο στο χαμηλό ποστ, αλλά μου αρέσει, είναι ένας από αυτούς που βγάζουν ενέργεια. Άλλος ένας είναι ο Ντεσόν Τόμας.

Δεν μου αρέσει να κάνω κριτική για παίκτες, γι’ αυτό το μόνο που θα αναφέρω είναι πως στην Αμερική δουλεύουμε το καλοκαίρι στη φυσική κατάσταση, στην Ευρώπη είναι διαφορετικά. Αυτό δεν είναι καλό. Θα ήταν μεγάλη αλλαγή για εμένα αν το κάναμε διαφορετικά. Είναι αδιανόητο κάποιος παίκτης (γενικά), να έχει πάνω από 12% λίπος και να προσπαθεί να παίξει».

Keywords
Τυχαία Θέματα