Πέδρο Μαρτίνς: Αναποφάσιστος… αποφασισμένος

09:33 9/11/2019 - Πηγή: To10.gr

Η εικόνα του Ολυμπιακού στα τελευταία παιχνίδια δεν είναι αυτή που μας έχει συνηθίσει η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Οι Ερυθρόλευκοι, ή καλύτερα κάποιοι από τους βασικούς και πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές, δείχνουν να βρίσκονται σε κακό φεγγάρι. Με αποτέλεσμα να σημάνει… συναγερμός. Καθώς η επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα δεν επιδέχεται χαλάρωσης. Ούτε οποιασδήποτε μορφής υποτίμηση του αντιπάλου. Οποιος κι αν είναι αυτός.

Ο Μαρτίνς είναι αναποφάσιστος αυτό το διήμερο στο Ρέντη.

Οι δύο προπονήσεις που ακολούθησαν την αναμέτρηση με την Μπάγερν ουσιαστικά ήταν «ως μη γενόμενες». Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών που ταξίδεψαν στο Μόναχο δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα, με αποτέλεσμα οι προπονήσεις να μην «δείχνουν» τίποτε το ουσιαστικό. Ακόμη και σε εκείνη της Παρασκευής ο Μαρτίνς δεν είπε τίποτε και δεν έδωσε στίγμα του τι σκοπεύει να κάνει την Κυριακή. Ούτε στους παίκτες, ούτε στους συνεργάτες του.

Ο νέος τραυματισμός του Βαλμπουενά περιέπλεξε ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός θεωρητικά προετοιμαζόταν για το παιχνίδι με τους Περιστεριώτες και ο Μαρτίνς ήθελε να του δώσει ρόλο βασικού. Αλλά αυτό το σενάριο «κάηκε». Με αποτέλεσμα μία από τις λίγες «σταθερές» στο πλάνο «Ατρόμητος» του προπονητή του Ολυμπιακού, να μην υφίσταται πλέον. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σημαντικοί παίκτες στο πλάνο του, δείχνουν καταπονημένοι και εκτός φόρμας (Γκιγιέρμε, Ποντένσε).

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Μαρτίνς να μην έχει κατασταλάξει ακόμη στο τι θέλει να κάνει. Στην άμυνα διεκδικούν θέση, τόσο οι τέσσερις που αγωνίστηκαν στο Μόναχο, όσο και ο ψυχωμένος Αβραάμ, ο Κούτρης, αλλά και ο… Γκασπάρ. Στη μεσαία γραμμή κάποιος θα πρέπει να μείνει εκτός, καθώς δύσκολα ο 50χρονος τεχνικός θα διατηρήσει την ίδια 3άδα για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά τα ματς με Μπάγερν, ΑΕΚ, Ξάνθη. Ο Μπενζιά είναι μια λύση που ο Πορτογάλος τη σκέφτεται, αλλά το ίδιο έκανε και πριν την Ξάνθη και το Μόναχο. Αλλά δεν τον επέλεξε…

Το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό που αναφέρει ότι ο Μαρτίνς θα επαναφέρει το 4-2-3-1, βάζοντας τον Σουντανί πίσω από τον σέντερ φορ (λογικά τον Ελ Αραμπί), στη μία άκρη τον Μασούρα και στην άλλη τον Ποντένσε, που θεωρείται απαραίτητος ειδικά στα εντός Ελλάδος παιχνίδια. Και πάλι, όμως, αυτό είναι ένα λογικό συμπέρασμα, με βάση αυτά που συζητιούνται στο Ρέντη. Και όχι η «τοποθέτηση» του Μαρτίνς. Είναι σκέψεις ανθρώπων που τον καταλαβαίνουν και τον αποκωδικοποιούν.

Αυτό που δεν χρειάζεται αποκωδικοποίησης, ωστόσο, είναι η επιθυμία του Μαρτίνς να τελειώσει το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και ο Ολυμπιακός να έχει φύγει με τους 3 βαθμούς της νίκης. Μάλιστα, ο ίδιος το μόνο που είπε στους παίκτες του μετά την αναμέτρηση με την Μπάγερν είναι ότι «αυτό το παιχνίδι τελείωσε, πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, στο οποίο πρέπει να νικήσουμε». Και μπορεί να είναι αναποφάσιστος για τις επιλογές της 11άδας, αλλά είναι αποφασισμένος να βρει τον τρόπο και τα πρόσωπα, για να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού. Και φυσικά να παίρνει νίκες. Διότι στο φινάλε, οι βαθμοί είναι αυτοί που μετράνε.

ΥΓ. Σήμερα ο Μαρτίνς θα δείξει βίντεο στους παίκτες του από παιχνίδια του Ατρόμητου. Θα αναλύσει την τακτική. Και θα απαιτήσει νίκη. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να επιφυλάξει και κάποια έκπληξη…

Keywords
Τυχαία Θέματα