ΠΑΟΚ: Μόνος στη Τούμπα ο Αμπέλ

19:32 21/6/2020 - Πηγή: To10.gr

Ο Μίροσλαβ Στοχ επιχείρησε να τα… μαζέψει. Μάλλον όμως τα έκανε χειρότερα. Διότι μια προσωπική του ανάρτηση εναντίον τον προπονητή (έστω και αν δεν τον κατονόμασε) μπορεί να θεωρηθεί στιγμιαίο λάθος. Μια δήλωση επανόρθωσης όμως ότι «δεν θέλω να προσβάλω κανέναν» μοιάζει να υποτιμά και τη νοημοσύνη του Αμπέλ Φερέιρα. Δηλαδή αν ήθελε να τον προσβάλει τι θα έκανε;

Να ήταν μόνο ένας παίκτης, το πρόβλημα για τον Πορτογάλο προπονητή δεν θα έτρεχε τίποτε. Χθες βράδυ μετά τη νίκη της ομάδας του επί του ΟΦΗ,

στην επίσημη σελίδα του ΠΑΟΚ στο facebook τα σε βάρος του μηνύματα ήταν εκατοντάδες. Από το κοινό μιας ομάδας που πέρσι τέτοιες ημέρες ζούσε την έκσταση του νταμπλ. Το ίδιο κοινό που βλέπει τον ΠΑΟΚ από τον περασμένο Αύγουστο να δέχεται το ένα αγωνιστικό χαστούκι μετά το άλλο. Ο αποκλεισμός από τα κύπελλα Ευρώπης. Η… με το ζόρι μάχη με τον Ολυμπιακό ως τον Φλεβάρη, όπως προέκυψε με «μηχανική υποστήριξη». Και σε αυτό το τελευταίο κομμάτι της σεζόν η κατάρρευση. Ο Δικέφαλος όχι μόνο δεν βλέπεται. Αλλά δεν πείθει και κανέναν ότι μπορεί να συνέλθει.

Φυσικά υπάρχει ο ημιτελικός της Τετάρτης στο Καραϊσκάκη, που η ΕΠΟ με το έτσι θέλω αποφάσισε προ της ώρας του να είναι άδειο. Ο ημιτελικός που το πρόγραμμα της Σούπερ Λιγκ δίνει στον Δικέφαλο προβάδισμα μιας ημέρας (έπαιξε Σάββατο, ο Ολυμπιακός παίζει απόψε με τον Παναθηναϊκό). Και βέβαια με το προνόμιο του 3-2 της πρώτης αναμέτρησης. Κάτι σαν… τελευταίο κανονάκι για όλους στον Δικέφαλο. Με πρώτο τον προπονητή. Τον Αμπέλ που αν υπήρχαν στοιχηματικές αποδόσεις για το θέμα του, η απομάκρυνση του εν όψει της νέας σεζόν θα έδινε απόδοση 1.20. Μόνο το διετές συμβόλαιο του, τον κρατά ακόμη. Τα 2 εκατ ευρώ της αποζημίωσης. Αλλιώς ο Πάμπλο Γκαρσία –έστω δίχως δίπλωμα προπονητή- θα είχε πάρει τη θέση του.

Δεν τον λογαριάζει κανείς στον ΠΑΟΚ τον Φερέιρα. Ο νέος τεχνικός διευθυντής είναι Γερμανός και όχι ο Πορτογάλος Μπράνκο που τον επέλεξε. Ο Γιώργος Σαββίδης μετά την νέα ήττα από τον Ολυμπιακό στη Τούμπα έβγαλε «σκούπες» στα social media σαν εικόνες από το μέλλον. Ο Ζήσης Βρύζας ήθελε να του φορτώσει εδώ και έναν μήνα στις προπονήσεις της ομάδας τον ελεύθερο Κυριάκο Παπαδόπουλο –που ναι, πιθανότατα του χρόνου θα παίξει στον ΠΑΟΚ-. Και όσο για τα αποδυτήρια του; Βετεράνοι της ομάδας με πρόσβαση στη διοίκηση τον έχουν «κολλήσει στον τοίχο». Για τον τρόπο προπόνησης. «Είμαστε αγύμναστοι» είναι η ατάκα που έφτασε ως τον Ιβάν. Από τα… Πορτουγκέζε!

Τον Αμπέλ δεν τον υποστηρίζει κανείς αυτή τη στιγμή. Τον καταλαβαίνουν όλοι ως (προσεχώς) παρελθόν. Και αυτό σίγουρα δεν αξίζει σε έναν προπονητή που βρέθηκε στη θέση του –μετά το αντίο του Λουτσέσκου- δίχως να έχει πολλές δυνατότητες να αλλάξει πράγματα. Δίχως να μπορεί να σχηματίσει ένα ρόστερ της αρεσκείας του.

Τον Λουτσέσκου τον καθάρισε ο τρόπος του Γιώργη. Τον Στοχ τον πήρε μόνος του ο Γιώργης. Ο Γιώργης όμως είναι ο γιος του Ιβάν και ο Αμπέλ γιος του… πατέρα του. Όλα λοιπόν είναι φορτωμένα στη πλάτη του Πορτογάλου. Και όποιος… αντέξει.

Για την ακρίβεια: Όσο αντέξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα