Παναθηναϊκός : Ο Μπόλονι φέρνει νέους κανόνες στο Κορωπί

Ο Λάζλο Μπόλονι και ο Ντάνι Πογιάτος είναι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες προπονητικές περιπτώσεις. Η διαφορά τους δεν σχετίζεται μόνο με την εμπειρία του καθενός. Ο Πογιάτος ήταν πρωτόβγαλτος, ενώ ο Μπόλονι μπαρουτοκαπνισμένος. Έχει να κάνει και με τη φιλοσοφία τους. Ο Πογιάτος ήταν πιο χαλαρός στη σχέση του με τους παίκτες, είχε ορίσει ξεκάθαρη ιεραρχία στο ρόστερ που προφανώς προερχόταν από τον Τσάβι Ρόκα, ενώ οι προπονήσεις του δεν είχαν μεγάλη ένταση.

Ο Μπόλονι

πρεσβεύει τα ακριβώς αντίθετα και προσπαθεί να τα εφαρμόζει στην καριέρα του, ακόμα και όταν του στοίχισαν τη δουλειά του. Από τη Δευτέρα, στο Κορωπί θα επικρατήσουν άλλοι κανόνες… Όχι, ο Μπόλονι δεν θα μπει στα αποδυτήρια με… πλάκες που θα γράφουν τις εντολές του. Όμως, θα φροντίσει εξαρχής να καταστήσει σαφές τι θέλει από τους παίκτες και πως πρέπει να το τηρήσουν, για να τα πάνε καλά…

Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ

Ο Λάζλο Μπόλονι φημίζεται για την επιβολή της πειθαρχίας. Σε σημείο που να έχει κατηγορηθεί για αδιαλλαξία και για έλλειψη διπλωματίας στις σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές. Ο Ρουμάνος προπονητής έχει συγκρουστεί πολλές φορές στην καριέρα του με τους παίκτες τους οποίους θεωρούσε ότι τον υπονομεύουν. Στον Παναθηναϊκό δύσκολα θα συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχουν τόσο ισχυρές προσωπικότητες στο ρόστερ, ώστε να έρθουν σε ευθεία σύγκρουση με τον προπονητή.

Ωστόσο, είναι γεγονός πως με τον Ντάνι Πογιάτος, το κλίμα στα αποδυτήρια είχε χαλαρώσει σε επικίνδυνο βαθμό. Οι ποδοσφαιριστές δεν ένιωθαν πίεση από τον Ισπανό, ούτε τους ενέπνεε σεβασμό. Ένας από τους λόγους που ο Αλαφούζος επέλεξε τον Μπόλονι είναι επειδή πιστεύει ότι θα επαναφέρει το σωστό κλίμα στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Ο Αλαφούζος ρώτησε πολλά πράγματα για τον χαρακτήρα του 67χρονου κόουτς και έμεινε ικανοποιημένος από τις πληροφορίες που συγκέντρωσε για τις πρακτικές του.

ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Η ΑΔΙΚΙΑ

Στο σύντομο χρονικό διάστημα που ο Πογιάτος δούλεψε στο Κορωπί, πρόλαβε να αναπτυχθεί ένα συναίσθημα αδικίας. Μερικοί παίκτες ένιωθαν ότι δύσκολα θα πάρουν ευκαιρία από τον Ισπανό προπονητή, ενώ κάποιοι άλλοι δεν έχαναν τη θέση τους στην ενδεκάδα με τίποτα. Ο Λάζλο Μπόλονι έρχεται για να το αλλάξει. Όχι πως δεν έχει τα κολλήματα του. Κάθε προπονητής έχει τις απόψεις του. Το ίδιο ισχύει για τον Ρουμάνο.

Όμως, το παρελθόν του, έχει αποδείξει ότι διαπνέεται από δικαιοσύνη και λειτουργεί αξιοκρατικά, όσο αυτό είναι εφικτό. Μία από τις κορυφαίες αποδείξεις για τη νοοτροπία του Ρουμάνου, είναι η προώθηση του Γιοάν Γκουρκίφ την περίοδο που προπονούσε τη γαλλική Βρετάνη. Η ομάδα είχε δαπανήσει εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει τον Μαροκινό Χάτζι, αλλά ο Μπόλονι πίστεψε στο ταλέντο του νεαρού Γάλλου και τον προτιμούσε αντί του μεγάλου αστεριού του ρόστερ.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΡΕΞΙΜΟ

Σίγουρα ο Λάζλο Μπόλονι δεν θα ικανοποιηθεί καθόλου από την αγωνιστική κατάσταση των παικτών που θα βρει στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Αναμφίβολα, ο Ρουμάνος θα έχει διαπιστώσει το πρόβλημα παρακολουθώντας τα φετινά παιχνίδια του Παναθηναϊκού, επίσημα και φιλικά. Και πέραν πάσης αμφιβολίας, θα είναι από τους πρώτους τομείς που θα επιχειρήσει να αλλάξει, το συντομότερο δυνατό. Ο Μπόλονι φημίζεται για τις δυνατές προπονήσεις του και θέλει οι ομάδες του να τρέχουν πάρα πολύ.

Ασφαλώς, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν θα βελτιώσουν τη φυσική κατάστασης τους σε λίγες μέρες, αλλά σε βάθος χρόνου. Από την άλλη, συχνά οι ομάδες του Μπόλονι έβγαζαν αρκετές θλάσεις, επειδή μερικοί παίκτες δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν. Αλλά αυτό δεν θα αποθαρρύνει τον 67χρονο προπονητή, ο οποίος θα δουλέψει με όσους αντέχουν στους ρυθμούς του. Στην ένταση της προπόνησης, οι «πράσινοι» θα πάνε από τη… μέρα στη νύχτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα