Ολυμπιακός: Η διπλή ανάγνωση της ισοπαλίας και η… καραμέλα

14:02 27/1/2020 - Πηγή: To10.gr

Στο -1 από την κορυφή πλέον ο Ολυμπιακός (δεν χρειάζεται καν να περιμένουμε την διεξαγωγή του ΠΑΟΚ-Βόλος για το αυτονόητο) μετά το 0-0 στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ και ήδη οι… γνωστοί-άγνωστοι άρχισαν την γκρίνια για το αγαπημένο τους θέμα. Τον Μαρτίνς. Στον Ολυμπιακό

ως γνωστόν όταν νικά κόντρα σε όλους είναι όλα καλά, όταν δεν νικά όπως συνέβη χθες φταίει ο Μαρτίνς. Γιατί; Για χίλιους λόγους.

Ποδοσφαιρικά βεβαίως όλα αυτά είναι αστεία, καθώς ποιος είναι ο Μαρτίνς και τι μπορεί να κάνει το έχουμε δει. Τώρα αν θεωρούν κάποιοι πως δεν κάνει, ο Τάκης Λεμονής περιμένει…

Για μένα χθες ο Μαρτίνς έστησε όπως έπρεπε την ομάδα, κυριάρχησε από την αρχή έως το τέλος, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο την έπαιξε στο μισό γήπεδο, με κατοχή σε εκτός έδρας ντέρμπι 62-38, με 3 μεγάλες ευκαιρίες και ένα δοκάρι, με απόλυτη ηρεμία στην άμυνα του, με την εικόνα πως θα έρθει το γκολ της νίκης απέναντι σε μια ομάδα που περίμενε στο μηδέν την λήξη του αγώνα.

Μια ΑΕΚ μάλιστα που είναι στα καλά της, με καλά αποτελέσματα και που αν δεν την είχαν αδικήσει στην Τούμπα, δεν θα είχε χάσει ούτε από τον ΠΑΟΚ.

Οι «προπονητές της εξέδρας» όμως ξέρουν καλύτερα από τον Μαρτίνς. Γιατί δεν έκανε αλλαγές νωρίτερα, γιατί δεν είχε μαζί του τον Γκερέρο, γιατί παίζουν όλο οι ίδιοι, γιατί έβαλε στα άκρα τον Βαλμπουενά, γιατί, γιατί, γιατί. Οι μετά Χριστόν προφήτες έχουν πάντα δίκιο.

Ο Μαρτίνς κατά την ταπεινή μου γνώμη θα μπορούσε να ρισκάρει περισσότερο στην επανάληψη. Να παίξει νωρίτερα και όχι από το 80΄με δύο κεντρικά χαφ. Σε ένα ματς που η ΑΕΚ «οχυρώθηκε» στην άμυνα της, έτσι και αλλιώς θα ήταν δύσκολο να βρει διαδρόμους. Το δυσάρεστο για τον Ολυμπιακό είναι πως δεν πήρε σχεδόν τίποτα από τις στημένες φάσεις, αν και είχε πάρα πολλές.

Το 0-0 προφανώς και αφήνει δυσαρεστημένο τον Ολυμπιακό γιατί και μπορούσε και δικαιούταν βάσει εικόνας τη νίκη, όμως μια ισοπαλία σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι δεν μπορεί να είναι αποτυχία.

Ο Ολυμπιακός καλείται στο φετινό πρωτάθλημα να τους νικήσει όλους, να μην κάνει λάθη, να κάνει πάντα σωστές επιλογές ο προπονητής, να είναι στο 100% σε κάθε ματς. Γιατί; Γιατί έχει απέναντι του ένα «σύστημα» που έχει ως βασικό στόχο να τον σταματήσει από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός δεν έχασε την κορυφή επειδή δεν νίκησε την ΑΕΚ, αλλά γιατί στη Ξάνθη και τον Βόλο του έστησαν «μπλόκα» που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει. Αυτοί οι 4 χαμένοι βαθμοί σε συνδυασμό με τους βαθμούς που χαρίζονται απλόχερα στον ΠΑΟΚ (μόνο με ΑΕΚ και Λαμία έχει πάρει 4 παραπάνω από όσους δικαιούταν) κάνουν την διαφορά στο πρωτάθλημα.

Ακόμη και έτσι όμως ο Ολυμπιακός έχει την δυνατότητα να πάει μέχρι τέλους, γιατί έχει την καλύτερη ομάδα. Και ο Μαρτίνς έχει πλέον σιγά-σιγά και όλους τους παίκτες του διαθέσιμους.

Για το τέλος άφησα την… καραμέλα των «εξυγιαντών» για τις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού για το «σύστημα» που τον κυνηγά και φέτος. Στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ είχαμε μια πενηνταρίσια διαιτησία. Ο Σλοβένος Γιουγκ μας έδειξε πως μπορεί κάποιος να σφυρίζει σωστά σε ένα ντέρμπι έτσι ώστε κανείς να μην έχει παράπονα.

Η… καραμέλα πως ο Ολυμπιακός βρίσκει πάντα δικαιολογίες στις διαιτησίες όταν δεν νικά «έλιωσε». Μακάρι να έχουμε πενηνταρίσιες διαιτησίες και στη συνέχεια, για όλους και σε όλα τα ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα