Ολυμπιακός: Δεν έτυχε, πέτυχε

23:35 10/6/2020 - Πηγή: To10.gr

Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη οικογένεια. Ο ένας στέκεται δίπλα στον άλλον. Ο ένας στηρίζει τον άλλον και είναι εκεί όποτε τον χρειαστεί. Ολοι μαζί προχωρούν, ενωμένοι σαν μια γροθιά και αυτό είναι το μυστικό που έχει κάνει αυτή την ομάδα δυνατή. Εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα την Κυριακή, μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και τη μεγάλη νίκη απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά. Το «αποκάλυψε» ο

Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός που έσπευσε να αφιερώσει αυτή τη νίκη-τίτλου στον Ρούμπεν Σεμέδο. Στον 26άχρονο κεντρικό αμυντικό που κόντρα στον ΠΑΟΚ έκανε ένα από τα πολλά φετινά του ματς «κάνω τη διαφορά».

Ηγέτης στην άμυνα του Ολυμπιακού. Ένας από τους καλύτερους παίκτης, σε μια ακόμη καθοριστική στροφή. Ο Σεμέδο την περασμένη Παρασκευή έχασε ένα πολύ κοντινό του πρόσωπο. Τη γυναίκα που επί της ουσίας τον μεγάλωσε. Τη νονά του. Όποιος τον είδε εκείνο το απόγευμα, αλλά και όσοι τον έζησαν στο ταξίδι στην Θεσσαλονίκη έχουν να το λένε για τον τρόπο που κατάφερε να διαχειριστεί τα συναισθήματα του. Και για το πως μπόρεσε να μείνει συγκεντρωμένος στο παιχνίδι.

Μια μέρα νωρίτερα, τη Πέμπτη ο Ματιέ Βαλμπουενά αποχώρησε με ενοχλήσεις από την προπόνηση στον Ρέντη. Δεν κατάφερε να μπει στο πρόγραμμα ούτε την επομένη. Και εκείνος όμως την Κυριακή ήταν με το «μαχαίρι στα δόντια». Όχι μόνο έπαιξε, αλλά στη φάση του 23΄ κλέβοντας μπάλα και …πορτοφόλι από τον Αντρέ Βιεϊρίνια ήταν τελικά και εκείνος που επί της ουσίας δημιούργησε (με την 22 φετινή του ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις) το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Το γκολ της τελετής «παράδοσης-παραλαβής» από τον προηγούμενο πρωταθλητή στον επόμενο.

Δύο από τους καλύτερους της σεζόν. Δύο από τους καλύτερους της Κυριακής. Με δύο δύσκολες ιστορίες να τους ακολουθούν στην Τούμπα. Αλλά και με τον ίδιο τρόπο αντίδρασης. Εκείνον που περιέγραψε ο κόουτς Μαρτίνς δηλώνοντας για πολλοστή φορά περήφανος για τους ποδοσφαιριστές του: «Είναι ένα δείγμα της νοοτροπίας που υπάρχει στην ομάδα, ότι κι αν μας συμβαίνει κανείς δεν εγκαταλείπει το καράβι» ήταν τα λόγια του 50άχρονου προπονητή.

Και εδώ αξίζει μια στάση. Διότι αυτό που επεσήμανε ο Πορτογάλος, ούτε τυχαία συνέβη ούτε περιορίζεται αποκλειστικά στο αγωνιστικό τμήμα. Είναι θεμελιώδης λίθος της φιλοσοφίας του Ολυμπιακού: Μιας ομάδας που και φέτος ξεκίνησε τη σεζόν έχοντας καταλάβει ότι επιχειρεί μόνη, κόντρα σε όλους. Σε ένα περιβάλλον όχι ανταγωνιστικό, αλλά επί της ουσίας εχθρικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα