Ολυμπιακός : Στραβοτιμονιά…

14:42 13/7/2020 - Πηγή: To10.gr

Κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Δεν ήταν, ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 43 ματς στα οποία οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αήττητοι. Σε αυτό το σερί, μπήκε τέλος. Κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν στην ομάδα, αλλά μέχρι ενός σημείου, γιατί δεν γίνεται για ένα αποτέλεσμα να πετάξουν τα πάντα στο καλάθι των αχρήστων. Κάτι που τόνισε και ο Πέδρο Μαρτίνς στο τέλος του ματς. «Η γεύση που έχω από το πρωτάθλημα είναι φανταστική. Η πορεία μας ήταν εξαιρετική. Μία ήττα δεν μπορεί να τα ακυρώσει όλα αυτά», ήταν τα λόγια του Πορτογάλου.

Αυτή είναι η αλήθεια, που για κάποιους είναι πικρή. Γιατί δεν μπορούν να χωνέψουν,

ότι ο Ολυμπιακός έκανε παρέλαση και τους πήρε τον τίτλο για πλάκα και όχι με παύλα. Όπως ήθελαν να συμβεί, πατώντας πάνω στη φονική πανδημία.

Κακά τα ψέματα, το αήττητο πρωτάθλημα ήταν στόχος και μάλιστα εφικτός. Δεν κάθισε στους Πειραιώτες, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να γυρίσουν σελίδα. Τα σημαντικά ματς ακολουθούν και σε αυτά, δεν υπήρχε ο αγώνας με τους Θεσσαλονικείς.

Είναι η ΤΕΡΑΣΤΙΑ αναμέτρηση με τη Γουλβς και μετά ο τελικός με την ΑΕΚ. Με αυτή ακριβώς τη σειρά. Μπορεί κάποιοι να διαφωνούν, αλλά για μένα είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και το έχω πει (στις βραδινές εκπομπές επικοινωνίας) και το έχω γράψει εδώ στο 10.gr.

Γιατί ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ; Υπάρχουν λόγοι. Ο σημαντικότερος είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν δείχνουν το αγωνιστικό πρόσωπο, που έδειξαν στα περισσότερα παιχνίδια της σεζόν. Έχει λογική. Οι παίκτες είναι άνθρωποι και μετά από έναν Γολγοθά 12 μηνών, δεν θα είχαν την ίδια δίψα. Πήραν το πιο σπαθάτο πρωτάθλημα και μια ήττα δεν μπορεί να διαγράψει την εξαιρετική τους πορεία.

Το πιο πιθανό είναι η ήττα αυτή να τους αφυπνίσει, να δουλέψουν και πάλι σκληρά και να πατήσουν γκάζι την κρίσιμη στιγμή. Στα τέλη του μηνός και στις αρχές Αυγούστου.

Ένα θέμα που οπωσδήποτε πρέπει να δει ο Μαρτίνς και να βρει λύση είναι η αντιμετώπιση των αντιπάλων που παίζουν με τρία στόπερ. Πρώτος το ξεκίνησε ο Καρέρα στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο ΟΑΚΑ. Πέρασε στα ψιλά, λόγω της εξαιρετικής εμφάνισης του Ολυμπιακού στα πρώτα 45 λεπτά.

Το συνέχισε ο Σίμος στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ (δύσκολη νίκη), το ίδιο έκανε και ο Δώνης και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ (ισοπαλία). Ίδια εικόνα και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο Φερέιρα έπαιξε 5-4-1 και στο μεγαλύτερο διάστημα μπλόκαρε τους Πειραιώτες, οι οποίοι έπαιξαν μπάλα μετά το 0-1!

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι βρει και πάλι τα πατήματά του, γιατί ο Ολυμπιακός έχει πιο μεγάλους στόχους από το αήττητο πρωτάθλημα. Τέτοιου είδους επιτυχίες, έχει ο Θρύλος στο παλμαρέ του.

Υ.Γ. Η ομάδα βόλεϊ δεν στάθηκε στο ύψος της και δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα. Δεν γυάλιζε το μάτι των παικτών και πιθανότατα κάποιοι σκεφτόντουσαν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Για τον ερασιτέχνη, που μας έχει χαρίσει αμέτρητες μεγάλες στιγμές και χρειάζεται την στήριξη όλων μας, θα τα αναλύσουμε στην επόμενη επικοινωνία μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα