Ποντένσε: Η νοοτροπία των Πορτογάλων

Σόου Πόντενσε χτες στην «τριάρα» των Γουλβς επί της Έβερτον. Για πρώτη φορά από την στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Νησί, ο Πορτογάλος ξεκίνησε βασικός.

Και τι να λέει που είναι μεταγραφή 25 εκατ. ευρώ; Καμία διαφορά δεν κάνει. Πορτογάλοι προπονητές αδέρφια. Ο… Θεός να σ’ έχει στείλει, αν δεν ενταχθείς στο γκρουπ, αν στις προπονήσεις δεν δείξεις πως αξίζεις μια θέση, θα κάθεσαι πάγκο.

Το παράδειγμα του Πόντενσε, χαρακτηριστικό. Και σίγουρα η χτεσινή εμφάνιση του δεν του εξασφαλίζει παραμονή στην ενδεκάδα. «Έχει

ταλέντο, αλλά πρέπει να βελτιωθεί», δήλωσε ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο μετά το παιχνίδι. Σιγά που θα τον κράταγε στα σύννεφα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γουλβς – Έβερτον 3-0: «Ξέσπασμα» με σόου Ποντένσε! (vid)

Δεν είναι μόνο ο κόουτς των «λύκων». Θυμάμαι τον Ζαρντίμ στον Ολυμπιακό να μην «βλέπει» τον Βλαχοδήμο όταν ήρθε από την Ξάνθη, παρότι είχε τη φήμη πως «άρεσε στον πρόεδρο». «Να σας δείξω… 10 Βλαχοδήμους που έρχονται κάθε χρόνο στην Πορτογαλία από την Βραζιλία και τρώνε πάγκο για μήνες επειδή δεν εντάσσονται στη λειτουργία της ομάδας», δικαιολογούνταν ο Ζαρντίμ.

Αμ ο Μαρτίνς. Μήνες πριν βάλει τον Τσιμίκα και τον Μπα στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού έλεγε πως είναι top επιπέδου ποδοσφαιριστές. Και όμως, τους κράταγε πάγκο ή ακόμη και εκτός αποστολής! Δεν τους θεωρούσε έτοιμους, απλά. Έφτασαν εκεί που ήθελε ο προπονητής, μπήκαν ενδεκάδα έτοιμοι, δεν βγήκαν ποτέ. Πορτογάλοι προπονητές…

Το άρθρο Ποντένσε: Η νοοτροπία των Πορτογάλων εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα