Ολυμπιακός : Και την ψυχή τους!

17:17 30/7/2020 - Πηγή: To10.gr

Ο Ολυμπιακός μπήκε πλέον στην τελική ευθεία για το μεγάλο παιχνίδι στην Αγγλία. Μια εβδομάδα απέμεινε για την τεράστια πρόκληση. Η προετοιμασία δεν έχει διεξαχθεί με τον ιδανικότερο τρόπο, καθώς η ΕΠΟ φρόντισε να… τιμήσει την μοναδική ομάδα που φέρνει βαθμούς στην χώρα, πηγαίνοντας τον τελικό του Κυπέλλου, πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν.

Με όλο τον σεβασμό στην Ομόνοια, είναι εντελώς διαφορετικό να αντιμετωπίζεις την ΑΕΚ

σε έναν τελικό, από το να δίνεις φιλικό με μια ομάδα που βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας. Κάτι που ξεκαθάρισε και στις δηλώσεις του, ο Πέδρο Μαρτίνς. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια θα μου πείτε και φυσικά δεν διαφωνώ. Ο Ολυμπιακός είναι μαθημένος στα δύσκολα και θα πάει στην Αγγλία, για μία ακόμη υπέρβαση.

Την… μισή Πρέμιερ Λιγκ έχουν αντιμετωπίσει οι πρωταθλητές. Δύο ματς με την Τότεναμ, δύο με την Άρσεναλ και τώρα είναι έτοιμοι για το δεύτερο με τους Γουλβς. Αν δε, οι Πειραιώτες φτάσουν στον ημιτελικό, είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του και… ο τελικός της ΕΠΟ τον Αύγουστο!

Ο Πορτογάλος τεχνικός γνωστοποίησε ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη για την αναμέτρηση της ερχόμενης Πέμπτης στο Μολινό. Όπως άλλωστε ήταν, σε όλα τα φετινά ματς, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Ακόμα και στο πρώτο παιχνίδι με τους «λύκους», οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς τον κόσμο στο πλευρό τους και με παίκτη λιγότερο για ενάμιση ημίχρονο (αποβολή Σεμέδο), μπορούσαν να είχαν κερδίσει. Γιατί να μην το κάνουν και στην Αγγλία, όπως συνέβη και με την Άρσεναλ. Και τότε είχαν ανατρέψει εντός έδρας ήττα, όχι ισοπαλία…

Είναι νωρίς να γίνει ανάλυση για το τί θα δείξει στο χορτάρι ο Ολυμπιακός. Όποιοι παίξουν (είναι για παράδειγμα, αμφίβολος ο Ομάρ) είναι σίγουρο πως θα δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για να γράψουν ιστορία. Κι αυτό είναι το μεγάλο όπλο του Θρύλου στη φετινή σεζόν. Δεν υπάρχει παιχνίδι, που δεν πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό.

ΥΓ. Το θέατρο του παραλόγου με τον τελικό του Κυπέλλου δεν μου επέτρεψε να αναφερθώ στην τεράστια επιστροφή του Κώστα Σλούκα. Γνωρίζω (και από τις εκπομπές επικοινωνίας), ότι κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού δεν πέταξαν και την σκούφια τους για την απόκτηση του εν λόγω παίκτη. Διαφωνώ μαζί τους, για πολλούς λόγους. Ο Σλούκας ήταν από τα πιο hot ονόματα που υπήρχαν στην αγορά. Παίκτης που ήθελαν να αποκτήσουν ομάδες με τεράστιο μπάτζετ.

Ο ίδιος ήθελε να επιστρέψει στο λιμάνι και έκανε ότι περνούσε από το χέρι του. Επίσης, η απόκτησή του, απέδειξε περίτρανα ότι οι αφοί Αγγελόπουλοι, όχι μόνο λευκή πετσέτα δεν πέταξαν, αλλά είναι πιο φτιαγμένοι από ποτέ. Γιατί στην εποχή της πανδημίας και με τα έσοδα των ομάδων να έχουν μειωθεί, την υπέρβαση την έκαναν. Κι θα έκαναν και δεύτερη, αλλά στο τέλος στράβωσε η απόκτηση του Νικ Καλάθη. Στο αγωνιστικό κομμάτι τέλος, δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην πιστεύει, ότι ο Σλούκας δεν θα δώσει την ώθηση που χρειάζεται η ομάδα για να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα